Diyarbakır‘ın Eğil ilcesindeki Şehit Mehmet Aygun Ortaokulu oğrencileri, okulda bilişim sınıfı ve bilgisayar olmadığı icin karton ve kağıttan bilgisayar yaptı. Oğrencilere tasarımı yaptıran bilişim teknolojileri oğretmeni Orkun Şahin, okullarında imkan olmadığı icin oğrencilere bilgisayarı bu şekilde tanıttığını anlattı.
Maket bilgisayarlara "Teknolojisiz Tasarım Projesi" adını veren Şahin, tahtaya bilgisayarın parcalarını cizdi ve oğrencilerden karton ve kağıt kullanarak evde bilgisayar ekranı, klavye ve fare yapmasını istedi. Oğrenciler, evlerinde yaptıkları bilgisayar parcalarını sınıfa getirip birleştirirken, oğretmenlerinin yazıcıdan cıkarıp dağıttığı harflerle de klavyeyi oluşturdu.
Oğretmen Şahin, "Hazırladığım proje ile tahtaya bilgisayarın parcalarını cizdim. Cocuklardan bu parcaları evlerinde kendi imkanlarıyla, anlayabildikleri ve yapabildikleri kadarını hazırlayıp getirmelerini istedim. Kimi fare kimi klavye kimi de ekranı yapıp getirdi. Bu projede amac cocukların bir nebze de olsa bilgisayar gormeleri. Bilişim sınıfımız yok ama onlerinde bir bilgisayar varmış gibi, ekran karşısına gecip bu dersi biraz da olsa hissetmelerini ve sevmelerini istedim." dedi ve gercek bir bilişim sınıfı istediklerini belirtti.
[h=2]Cocukların en buyuk hayali bilgisayara dokunmak:[/h]
Cocukların en buyuk hayalinin gercek bir bilgisayara dokunmak ve dersi bilgisayar uzerinden oğrenmek olduğunu aktaran Şahin, projeden olumlu donuşler aldığını soyledi. Oğrencilerden Sevda Aslan, "Daha once hic bilgisayar kullanmamıştım. Bilgisayarın nasıl bir şey olduğu kafamda canlandı. Hocamız hangi tuşun ne işe yaradığını anlattı. Bilgisayarı sadece televizyonda gormuştum. Daha once hic dokunmamıştım" dedi.
Diğer bir oğrenci Suna Malcok ise, "Daha once hic bilgisayara dokunmadım. Evde bunu yaparken, dokunmuş gibi hissettim, guzel bir duygu oldu icimde” derken, Muhammed Malcok ise “Bilgisayar gordum ama hic dokunmadım. Cok guzel bir duyguydu. Bilgisayar olmadan oğretmenimiz bize bilgisayarı oğretiyor. Ona teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
[h=2]Webtekno'dan Diyarbakır'daki oğrencilere 5 adet bilgisayar sozu:[/h]
Diyarbakır'da Oğrenciler, Bilişim Dersini Kartondan Bilgisayarlarla İşliyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Diyarbakır'da Oğrenciler, Bilişim Dersini Kartondan Bilgisayarlarla İşliyor