KÂlû Bel Ne Demektir?
Allah dunyayı ve icindeki varlıkları yaratmadan evvel, oncelikle gelmiş ve gelecek butun insanların ruhlarını yaratmıştır. Bunları ruhlar Âlemi denilen bir Âlemde bir araya getirmiştir. Daha sonra hepsini birden huzurunda toplayarak kendilerine hitÂben:
اَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ
- Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur. Ruhlar da:
قَلُوا بَلى
Evet, sen bizim Rabbimizsin, diye cevab vermişlerdir. "Ancak sana ibÂdet eder, senden yardım dileriz" demişlerdir. İşte bu konuşmanın vuku' bulduğu zamana, KÂlû Bel denir.
Allah daha sonra insan ruhunun bu sozunde ne derece samimî ve doğru olduğunu ortaya cıkarmak icin, şu dunyayı bir imtihan yeri olarak yaratmıştır. Ve her bir ruhu ayrı bir bedene yerleştirerek, onları belli zaman aralıklarıyla şu imtihan meydanına gondermiştir. Boylece insanın onune iki yol acılmıştır:
Ya akıl ve iradesini iyiye kullanarak KÂlû BelÂ'daki gibi Allah'ı Rab tanımakta devam edecektir. Yahut da iradesini ve aklını kotuye kullanarak Rabbini ve Allah'ını inkÂr edecek, O'na kulluktan kacacak, şeytan'ın yoluna sapacaktır.
Allah'a sonsuz şukurler olsun ki, biz Muslumanlar, KÂlû Bel zamanında Rabbimize verdiğimiz sozde duran kimseleriz. İnşÃ‚allah son nefesimize kadar da bu sozumuzde durmaya devam edeceğiz
ALLAH`IN SELAMI UZERİNİZE OLSUN..
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- KÂlû Bel Ne Demektir ?