Yeni bir işletme actığınızda tanıtmak icin yapmanız gereken şeyler eskiden cok azdı. Şimdi teknolojinin gelişmesi ve her şeyin hızlı tuketilmesi sebebiyle tanınmak ve kalıcı olmak biraz zor olabiliyor. İşletme sahiplerinin bu noktada yapması gereken şey ise Google Haritalar ’a yer ekleme yaparak mekanlarının konumunu herkesle paylaşmak.
Bir işletme sahibi değilseniz bu bir sorun değil, zira herkes Google Haritalar ’a yer ekleme işlemini yapabilir. Orneğin favori restoranınızda bir arkadaşınızla buluşmak istiyor ancak Google Haritalar ’da o restoranı bulamıyorsanız, siz kendiniz ekleyebilirsiniz ya da evinizi tarif ederken kullandığınız bir bakkalı Google Haritalar ’a ekleyip konumunu gonderebilirsiniz. Peki Google Haritalar ’a yer ekleme nasıl yapılır? Sizin icin rehberimizde detaylıca anlattık.
[h=2]Google Haritalar ’da nasıl yer eklenir?[/h] [h=3]Mobilde Google Haritalar ’a yer ekleme:[/h] [h=4]1. Adım: Google Haritalar ’a girin[/h] [h=4][/h] Mobil cihazınızdan Google Haritalar ’a girin. Google Haritalar ’ı bulamıyorsanız telefonunuzun arama kısmına ‘Google Haritalar ’ (Google Maps) yazıp aratarak kolayca uygulamaya girebilirsiniz. (Eğer telefonunuzda bir Google hesabı girili değilse uygulamaya girerken Google hesabınızı girmeniz gerekecek.)
[h=4]2. Adım: Sol ustteki 3 cizgi simgesine dokunun[/h]
Google Haritalar uygulamasına girdiğinizde ekranın ust kısmında bir arama bolumu yer alıyor olacak. Bu arama bolumunun sol tarafında bulunan 3 cizgi simgesine dokunarak bir acılır menuye erişeceksiniz. Buradan Google Haritalar ’ın ayarları dahil bircok seceneğe erişebiliyorsunuz.
[h=4]3. Adım: ‘Eksik bir yeri ekleyin ’ seceneğine dokunun[/h]
İlk uc adımı tamamlayıp Google Haritalar ’daki acılır menuyu actıktan sonra aşağı kaydırın. Burada Ayarlar seceneğinin altında ‘Eksik bir yeri ekleyin ’ seceneğini goreceksiniz. Buraya dokunarak Google Haritalar ’a yer ekleme konusunda bir sonraki adıma gecebilirsiniz.
[h=4]4. Adım: Eklemek istediğiniz yerin adını girin[/h]
Google Haritalar ’a ekleyeceğiniz yerin bilgilerini doldurmaya başlangıc olarak ilk mekÂnın adını yazın. Bu sayede bu mekÂnın daha once uygulamaya eklenmiş olup olmadığını onerilen mekanlar sayesinde gorebileceksiniz.
[h=4]5. Adım: Eklemek istediğiniz yerin adresini girin[/h]
Eklemek istediğiniz mekÂnın onerilenler kısmında bile gozukmediğini anladığınız zaman bu mekÂnın tum bilgilerini doldurmaya başlayabilirsiniz. MekÂnın isminden sonra ikinci olarak mekÂnın adresini girebilirsiniz. Bunu sadece yazarak ya da telefonunuzun konum bilgilerini kullanarak gercekleştirebilirsiniz.
[h=4]6. Adım: Kategori secin[/h]
Google Haritalar ’a ekleyeceğiniz mekÂnın ismi ve adresini girdikten sonra sırada mekÂnın kategorisi bulunuyor. Kategori kısmında ekleyeceğiniz mekÂnın bakkal, restoran, market, bar, kafe veya iş yeri gibi bircok kategoriden hangisi olduğunu secebilirsiniz.
[h=4]7. Adım: Zorunlu olmayan bilgileri girin[/h]
Eklemek istediğiniz yerin isim, adres ve kategorisini sectikten sonra geriye zorunlu olmayan bilgileri girmek kalıyor. Zorunlu olmayan bilgiler nedir? Burada Google Haritalar ’a ekleyeceğiniz yerin telefon numarasını, internet sitesini ve calışma saatlerini belirtebiliyorsunuz.
[h=4]8. Adım: Sağ ustteki ‘> ’ işaretine dokunun[/h]
Butun adımları tamamlayıp gerekli butun bilgileri girdikten sonra işlemimizi tamamlamak icin sağ ustteki ‘> ’ butonuna dokunmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra yer ekleme talebiniz Google ’a gonderilecek ve ardından yer ekleme talebinin onaylanıp onaylanmadığına dair bir e-posta alacaksınız. (Bazı cihazlarda sağ ustteki işarette yazı şeklinde ‘Gonder ’ yazabiliyor.)
[h=3]Bilgisayardan Google Haritalar ’a yer ekleme:[/h] [h=4]1. Adım: Tarayıcınıza ‘maps.google.com ’ yazıp Enter ’a basın[/h]
Google Chrome, Firefox veya Opera gibi bir internet tarayıcınızın arama bolumune maps.google.com yazıp Enter ’a basın ve Google Haritalar ’a gidin. Ya da direkt Google veya Yandex gibi arama motorlarından birinden ‘Google Haritalar ’ yazıp aratarak gidebilirsiniz.
[h=4]2. Adım: Arama bolumunun solundaki 3 cizgi simgesine tıklayın[/h]
Tarayıcınızda Google Haritalar ’ı actıktan sonra yapmanız gereken şey, ekranın sol ust koşesinde bulunan arama bolumunun sol tarafındaki 3 cizgi simgesine tıklamak. Burada Google Haritalar ’ı Uydu, Arazi veya Harita moduna alabilir, Ayarları duzenleyebilir, konum paylaşabilir veya Street View ile gitmeden bir mekÂnı gorebilirsiniz.
[h=4]3. Adım: ‘Eksik bir yeri ekleyin ’ seceneğine tıklayın[/h]
Actığınız menudeyken Mouse tekerleğinizi aşağı kaydırarak menunun aşağı tarafına doğru inin. Burada ‘Eksik bir yeri ekleyin ’ seceneğine tıklayarak bir sonraki adıma gecebilirsiniz.
[h=4]4. Adım: Aynı mobil surumde olduğu gibi bilgileri girin[/h]
Google Haritalar ’a eklemek istediğiniz yerin adını, kategorisini, adresini ve zorunlu olmayan bilgilerini aynı mobil versiyonda anlattığımız gibi doldurun. Bircok bilgisayarda konum bilgisi otomatik olarak alınamayabiliyor. Burada adresi kendiniz bulmanız ve girmeniz gerekiyor. Butun bilgileri girdikten sonra acılan pencerenin sağ alt koşesindeki Gonder tuşuna tıklayarak işleminizi tamamlayın.
Yine aynı şekilde Google Haritalar ’a yer ekleme isteğiniz Google ’a gonderilecek ve belirli bir sure icerisinde yer ekleme isteğinizin onaylanıp onaylanmadığına dair bir e-posta alacaksınız.
Boylelikle bir Webtekno rehberinin daha sonuna geldik. Oyunlar, bilim, genel teknoloji sorunlarını iceren, bu ve bunun gibi bircok faydalı icerik ve rehberden haberdar olmak icin sitemizi takipte kalmayı ve duşuncelerinizi/onerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lutfen unutmayın