Diyarbakır'da, yılbaşı gecesi 1 yaşındaki cocuklarının ağlamasıyla uyanıp, evlerinde cıkan yangını fark eden Burhanettin (30) ile Emine Capan (23) cifti, olumden dondu. İcerisindeki eşyaların tamamının yandığı kiralık evden ayrılıp, akrabalarının yanına yerleşen Capan ailesi, yardım bekliyor.
Merkez Yenişehir ilcesi Kooperatifler Mahallesi'nde oturan ikamet eden Capan ailesinin kirada oturdukları evde yılbaşı gecesi elektrik kontağı nedeniyle yangın cıktı. Yangının meydana geldiği sırada uykuda olan Burhanettin ile Emine Capan cifti, 1 yaşındaki oğulları Sirac'ın ağlama sesiyle uyandıklarında evlerinin alev aldığını gordu. Capan ailesi guclukle evden cıkarken, yangını fark eden komşuları itfaiye ve sağlık gorevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatte yangını kontrol altına alarak sondurdu. Evdeki eşyalar yanarak kullanılamaz hale gelirken, işsiz olan Burhanettin Capan ise yetkililer ve hayırseverlerden yardım istedi.
[h=3]"HER GUN BAŞKA BİR YERDE KALIYORUZ"[/h] Yangının evlerindeki tum eşyaları kullanılamaz hele getirdiğini anlatan Burhanettin Capan, akrabalarına yerleşmek zorunda kaldıklarını soyledi. Capan, 5 yıl once Diyarbakır surlarından duştukten sonra ağır işte calışmadığını ifade ederek, yanan evlerini ise 3 ay once kiraladıklarını soyledi. Yardımseverlerin desteğini beklediğini anlatan Capan, şunları soyledi: "Yıllardır doğru duzgun calışamıyorum. El kısmım ağırlık kaldıramıyor. Zor iş yapamıyorum. Ben, eşim ve cocuğum mağduruz. 3 ay once bu eve taşınmıştım. Evimdeki tum eşyalar yandı. Akrabalarımızın yanına yerleştik. Her gun başka bir yerde kalıyoruz. Yetkililer bir an once bize sahip cıksın istiyoruz."
[h=3]"EŞİM VE COCUĞUMLA BİRLİKTE DIŞARI CIKTIK"[/h] Yangını oğlu Sirac'ın ağlamasıyla fark ettiklerini soyleyen Capan, "Yangın yılbaşı gecesi biz uyurken cıktı. Gece saat 2 gibiydi. Bebeğimiz ağlayınca eşim mutfağa su almaya gelirken evin icini duman sardığını goruyor. Eşim gelip beni uyandırdı. Kalktığım gibi elektrik şalterini indirdim. Burada durulacak gibi değildi. Duman evin her yanını sarmıştı. Eşim ve cocuğumla birlikte dışarı cıktık. İtfaiye geldi yangını sondurdu. Yangının prizden cıktığını soylediler. Sadece yetkililerden yardım istiyoruz. Biz dilenci değiliz. Şu ana kadar devletten yardım istemedik ama şu an gercekten ihtiyacımız var. Ev sahibi şu an bir şey demiyor. Benim eşyalarım da yandı. Ev sahibi yarın bir şeyler talep edebilir. Tek başıma kaldıramam. Bu evi ne imkanlarla ne zorluklarla kurduk" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Genc cift, 1 yaşındaki cocuklarının ağlaması ile yanmaktan kurtuldu
Genc cift, 1 yaşındaki cocuklarının ağlaması ile yanmaktan kurtuldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Genc cift, 1 yaşındaki cocuklarının ağlaması ile yanmaktan kurtuldu