İstanbul'un ceşitli ilcelerindeki gecekondu mahallelerinde, zarf icerisinde para dağıtan gizemli hayırsever, Uskudar'da ortaya cıktı. Mahalle bakkallarına veresiye borcu bulunan kişilerin hesaplarını kapatan hayırsever, bu kez Uskudar'da kitap dostu bakkal Kamber Bozan'a 15 bin adet kitap hediye etti.
İstanbul'un dar gelirli semtlerinde icinde 1000 lira bulunan zarflar dağıtan ve 'Robin Hood' olarak adlandırılan hayırsever bu kez Uskudar'da ortaya cıktı. Kitap dostu olarak bilinen ve cocuklara surekli kitap hediye eden Bakkal Kamber Bozan'a 15 bin adet kitap hediye etti. Kitapların bir kısmı bakkalda okurlarını beklerken, bir kısmı ile bakkal Kamber Bozan'ın adına kutuphane acılacak.
[h=3]"KEŞKE ROBİN HOODLAR COĞALSA"[/h] Bakkal Kamber Bozan, "Ben akşam bakkalda oturuyordum. Akşam saat 23.00 kadar acığız saat 21.30 civarında kapı calındı. 3 genc arabayla geldiler selam vererek iceri girdiler. Koliler ile elinde kitap getirdiler ben de sordum. Bu kitaplar nereden geliyor diye onlar da bu kitapları Robin Hood gondermiş dedi, cok guzel dedim. 15 bin kitap, ben de yerim olmadığı icin benim adıma koylere gonderseniz olmaz mı? Onlarda olur dediler. Senin adına koylere gondeririz dediler. Bir kısmını bakkala aldım bir kısmını benim adıma koylere gonderecekler. Ben de dedim keşke butun ulkede Robin Hood'lar coğalsa da butun esnaflarımıza, insanlarımıza yardımcı olsalar. Ben insanlarımıza imkan verilmesini istiyorum. Kendimden yola cıkarak ben okuyamadım. Ben isterim ki butun esnaflarımız dukkanlarının onune stant koysalar cocuklarımıza yardımcı olsalar, biz burada cocuklarımıza kitapları ucretsiz veriyoruz daha sonra bana gelip ozetini anlattıklarında onlara cikolatalar hediye ediyorum. Amacımız onların oz guvenlerinin yerine gelmesi, sadece kitap versem olmaz cocuklarımızı odullendirince daha hevesli olurlar" ifadelerini kullandı.
[h=3]"COK MUTLU OLDUM, COK SEVİNDİM"[/h] Kitapların hangi okula gideceğinin tespit edileceğini soyleyen Bozan, "Kitapları hangi koylere gonderdiklerini bana haber verecekler. Ben boyle bir calışmadan cok mutluyum. İnsanların duyarlı olduğu icin kayıtsız kalmadıkları icin insanların ilgilendiği icin cok mutlu oldum, cok sevindim. Hayatta insanın bir amacı vardır. Benim amacım da genclerimizin mutlu olmasıdır. Benim adıma kutuphane acılmış ben kitap gondermişim tabi ki sevinirim, cok mutlu olurum. Keşke yapsalar ben de takip ederim ben de gidip gormek isterim. Bakkal olarak surekli calışıyorum bir yere gidemiyorum. Bu emeğin karşılığını vermek icin bende giderim, cocuklarımız bizim geleceğimiz " diye konuştu.
[h=3]BİRCOK MAHALLENİN YARDIMINA KOŞTU[/h] Kimliğinin bilinmesine izin vermeyen hayırsever bugune kadar calışanları aracılığıyla, Beyoğlu Haskoy mahallesi, Başakşehir Şahintepesi mahallesi, Tuzla Mimar Sinan Mahallesi, Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi ve Uskudar Kuleli'de, veresiye defterlerindeki borclarını sildirip,ihtiyac sahiplerine icinde bin TL bulunan zarfları dağıttı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 'Robin Hood' bu kez Uskudar'da ortaya cıktı
'Robin Hood' bu kez Uskudar'da ortaya cıktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 'Robin Hood' bu kez Uskudar'da ortaya cıktı