Irak'taki ABD uslerinin vurulmasından sonra İran dini lideri Hamaney kameralar karşısına gecti ve acıklamalarda bulundu. Canlı yayında ABD tarafından oldurulen İran Devrim Muhafızları Kudus Gucu Komutanı Kasım Suleymani icin "Bizim dostumuz olan bu cesur ve comert adam şu anda cennette bulunmakta" ifadesini kullanan Hamaney'in sozleri buyuk tartışma yarattı.
[h=3]"TEHLİKE KARŞISINDA GOZUNU KIRPMADAN İLERLERDİ"[/h] İran dini lideri Ayetullah Hamaney yaptığı acıklamada "Hayatını kaybedenler icin, şehitlerimiz icin, Kasım Suleymani icin şunu soylemek istiyorum: Onun karakteri ve şahsiyetiyle ilgili bircok şey soylendi. Bizim dostumuz olan bu cesur ve comert adam şu anda cenette bulunmakta. Onun kişisel ozelliklerini hepimiz biliyoruz. Ben de bu doğrultuda birkac şey soylemek istiyorum; Şehit Suleymani bilge ve cesur bir adamdı. Hicbir tehlike karşısında gozunu kırpmadan ilerlerdi. Aynı zamanda bilge bir adamdı. Her zaman yaptıklarında bir mantık vardı" dedi.
[h=3]"KAHRAMAN" DİYEN DE VAR, "CELLAT" DİYEN DE[/h] Yaşadığı surede Ortadoğu'nun en etkili isimlerinden biri olan Kasım Suleymani, bazı kesimler tarafından "kahraman", bazı kesimler tarafındansa "cellat" olarak nitelendiriliyordu.
[h=3]"CENNET" CIKIŞI TARTIŞMA YARATTI[/h] Olumu sonrası bu tartışmalar daha da alevlenirken İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Kasım Suleymani icin "Şu anda cennette" şeklinde bir ifade kullanması, kafalarda soru işaretine neden oldu.
Kasım Suleymani kimdir? İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı General Kasım Suleymani kimdir? İran Devrim Muhafızları Ordusu nedir? Son dakika: İran'ın ABD ussunu vurmasının ardından Dini Lider Hamaney'den ilk acıklama İran, Irak'ta ABD uslerine fuze ile saldırdı İran'ın, Irak'ta bulunan ABD ussune yaptığı saldırıdan en net goruntuler İran: ABD karşılık verirse topyekun savaşa neden olur İran'ın saldırısı sonrası Amerika'nın HAARP sistemini devreye soktuğu iddia edildi İran'ın ABD uslerine fırlattığı fuzelerden en net fotoğraflar geldi [h=4]Haber Videosu[/h]: Hamaney'den Kasım Suleymani icin tartışma yaratan sozler: Şu anda cennette bulunmakta
Hamaney'den Kasım Suleymani icin tartışma yaratan sozler: Şu anda cennette bulunmakta
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hamaney'den Kasım Suleymani icin tartışma yaratan sozler: Şu anda cennette bulunmakta