Konya'da 15 yıldır kayıp olarak aranırken oldurulup gomulduğu ortaya cıkan Necati Keleş'in (46), kendisine boşanma davası acan eşi Sebahat Bilici (47) tarafından kahvesine uyku ilacı konulup, uyutulduğu, kayınbiraderi Mustafa Yeşil (44) ve eşinin akrabası Kadir Bakır (41) tarafından kabloyla boğulduğu belirlendi. Sebahat Bilici'nin, olaydan bir gun sonra eşini gomdukleri yere gidip, cesedi hayvanların cıkarmaması icin etrafına ve uzerine taş koyduğu ortaya cıktı. Gomulduğu yerden kemikleri cıkartılan Keleş'in parmağındaki yuzukte ise 'Sebahat' yazdığı belirtildi.
Cumra ilcesinde belediyede işci olarak calışan Necati Keleş'in annesi Ayşe Keleş, 19 Kasım 2005 tarihinde guvenlik guclerine giderek kayıp muracaatında bulundu. O donem yapılan aramalarda Keleş'in izine ulaşılamadı. Aradan gecen zamanın ardından Cumra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Keleş'in bulunması icin yeniden soruşturma başlatıldı.
[h=3]OZEL EKİP KURULDU[/h] Soruşturma kapsamında dosya, 6 ay once Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği'ne devredildi. Ozel ekip, Necati Keleş'in ikinci evliliği olan Sebahat Bilici ile 2004 yılı Aralık ayında evlendiğini, ciftin 10 ay evli kaldıktan sonra Bilici'nin şiddet gorduğu iddiasıyla evi terk ettiğini belirledi. Keleş'in kaybolmadan 12 gun once de Bilici'nin boşanma davası actığını ve gecen surec icinde de boşandığını saptadı. İlk evliliğinden 3 cocuğu olan Bilici'nin Keleş'i, oldurmuş olabileceği uzerinde duran ekip, calışmasını bu yonde yoğunlaştırdı. Polis, Necati Keleş'in kayıp olduğu donemde Sebahat Bilici'nin sık sık kardeşi Mustafa Yeşil ve akrabası Kadir Bakır ile goruştuğunu saptadı. Bunun uzerine Sebahat Bilici, kardeşi Mustafa Yeşil, akrabası Kadir Bakır ve olaya karıştığı one surulen oğlu Huseyin Bilici (31) şuphe uzerine pazartesi gunu gozaltına alındı.
[h=3]CESEDİ GOMDUKLERİ YERİ GOSTERDİ[/h] Şuphelilerden Kadir Bakır, Necati Keleş'i oldurup, Bozkır ilcesine bağlı Tepebaşı koyu mevkisindeki dağlık alanda gomduklerini itiraf etti. Bunun uzerine ekipler Kadir Bakır ile birlikte bolgeye gitti. Bakır, yaklaşık 1 metre yuksekliğinde karla kaplı alanda Keleş'i oldurup gomdukleri yeri gosterdi. İş makinası yardımıyla yapılan kazı calışmasında olduruldukten sonra cesedi cuval icine konmuş olan Keleş'in kemiklerine ulaşıldı. Kemik parcaları incelenmek uzere Cumra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
[h=3]CESEDİ KAMYONETLE DAĞLIK ALANA GETİRMİŞLER[/h] Kadir Bakır ifadesinde, Necati Keleş'i uyuttuktan sonra kabloyla boğarak oldurduklerini, daha sonra cuval icerisine koydukları cesedi, kamyonetle dağlık alana goturup gomduklerini soyledi. Cobanlık da yapan Bakır, cesedi gomdukleri bolgeye sık sık giderek kontrol ettiğini anlattı.
[h=3]EŞİ, KAHVESİNE UYKU İLACI ATIP UYUTTU[/h] Yapılan sorgulamasında o donem bir diş hekiminin yanında calıştığını belirten Sebahat Bilici, ifadesinde olay gunu o donem ayrı yaşadıkları icin eşi Necati Keleş ile Konya'da buluştuklarını ve sonra Cumra'daki evlerine geldiğini soyledi. Evde eşinin kahvesine uyku ilacı kattığını belirten Bilici, "Necati bana evlendiğimiz gunden beri şiddet uyguluyordu. Ben de olaydan kısa sure once boşanma davası actım. O gun eve geldikten sonra bana 'madem boşanma davası actın, o zaman uzerine yaptığım malları bana geri vereceksin' diyerek beni dovdu. Ben, ona yaptığım kahvenin icerisine uyku ilacı attım. Necati bir sure sonra uyudu." dedi.Eşi uyuduktan sonra eve kardeşi Mustafa Yeşil ile akrabası Kadir Bakır'ı cağırdığını belirten Bilici, "Kardeşim ve akrabam olan Kadir Bakır'ı cağırdım. Onlarda Necati'yi boğarak oldurdu. Sonra getirip araziye gomduk" diye konuştu.
[h=3]HAYVANLARIN CESEDİ CIKARMAMASI İCİN UZERİNE TAŞ KOYMUŞLAR[/h] Sebahat Bilici, olaydan bir gun sonra eşinin cesedini gomdukleri yere tekrar gittiklerini belirterek, "Ertesi gun de aynı yere gidip cesedi hayvanlar cıkarmaması icin uzerine ve yanlarına taş koyduk" ifadelerini kullandı.
[h=3]PARMAĞINDA SEBAHAT YAZILI YUZUK CIKTI[/h] Oldurulup cesedi cuvala konan Necati Keleş'in bulunan kemikleri arasında parmağında, uzerinde 'Sebahat' yazılı yuzuk bulunduğu oğrenildi. Keleş'in cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Necati Keleş'in cenazesi Cumra ilcesinde toprağa verildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şupheli, bugun adliyeye sevk edildi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 15 yıllık sır cinayet! Eşi kahvesine uyku ilacı katmış, akrabaları boğarak oldurmuş
15 yıllık sır cinayet! Eşi kahvesine uyku ilacı katmış, akrabaları boğarak oldurmuş
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 15 yıllık sır cinayet! Eşi kahvesine uyku ilacı katmış, akrabaları boğarak oldurmuş