Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemleri sırasında Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eylemcileri ziyaret etmeyi teklif ettiğini fakat Erdoğan'ın kabul etmediğini soyledi.
[h=3]"BAŞBAKANLIK YAPTIĞIM GUNLERDE SUSMADIM, ELEŞTİRİ YAPTIM"[/h] T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de ve hukumette gorev yaptığı donemle ilgili eleştiri yapmadığı yonundeki tepkilere yanıt verdi. Davutoğlu, "Turkiye'nin icinden gectiği sıkıntılı sureclerde, bakanlık yaptığım, Başbakanlık yaptığım gunlerde sustuğum, eleştiri yapmadığım soyleniyor. Bu doğru değil" dedi.
[h=3]"TAYYİP BEY'İ TAKSİM'E GOTURMEK İSTEDİM, İKNA EDEMEDİM"[/h] AK Parti'deyken de eleştiriler yaptığını belirten Davutoğlu, "Gezi'den 17 Aralık surecine her konuda fikirlerimi soyledim, itiraz ettim, donuşturmeye calıştım. Bunların bir kısmında başarılı oldum, bir kısmında istediğimi elde edemedim. Gezi sırasında Tayyip Bey'i Taksim'e, o genclerin arasına goturmek, onlarla goruşturmek icin uğraştım. İkna edemedim. Taksim Dayanışması'ndan isimlerle goruştum, buluşma ayarladım" diye konuştu.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Gezi eylemleriyle ilgili Davutoğlu'ndan yıllar sonra gelen acıklama: Tayyip Bey'i Taksim'e goturmek icin uğraştım, ikna edemedim