Ankara'da, Uzman Dr. Ozgur Tarhan'ın (46), anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı oldurduğu suclamasıyla tutuklu olarak yargılanmasına devam edildi. Tanık olarak dinlenen Karaman'ın yakın arkadaşı Tuğce A, olumunden 4 gun once evine gittiğinde Ayşe Karaman'ı damar yolu acık gorduğunu soyleyerek, "Nedenini sorduğumda, 'Ozgur propofol yaptı' dedi. Ben sinirlenip, 'Michael Jackson bile bu ilactan olmuş. Dunyaca unlu sanatcıyı bile olduren ilacı nasıl sana veriyor?' dedim" dedi.
[h=3]YATTIĞI YATAĞIN YANINDAKİ KOMODİNİN UZERİNDE 'PROPOFOL' ETKEN MADDELİ İLACLAR BULUNMUŞTU[/h] Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, gecen yıl 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Ozgur Tarhan'ın, Cankaya ilcesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde olu bulundu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genc kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin uzerinde bazı ağrı kesici ve 'propofol' etken maddeli anestezi ilacları bulundu.
[h=3]DURUŞMADA KADIN ORGUTU TEMSİLCİLERİ DE YER ALDI[/h] Soruşturma sonunda tutuklanan Ozgur Tarhan, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak adam oldurmek' sucundan acılan davanın ikinci duruşmasında hakim karşısına cıktı. Duruşmada Ayşe Karaman'ın annesi Feride, babası Adem Karaman, taraf avukatları ve bazı kadın orgutu temsilcileri de yer aldı. Sanık Ozgur Tarhan'ın, kapının iceriden kilitlendiğini ve ust kilidin anahtarının olmaması nedeniyle kapıyı acamadığı yonundeki ifadesine ilişkin olay yerinde yapılan keşifle ilgili raporun dosyaya girdiği belirtildi. Karaman'ın avukatları, kilidin orijinal olduğu ve değiştirilmediği bilgisi yer alan rapora itiraz ederek, yeniden rapor hazırlanmasını talep etti.
[h=3]TELEFONUNU KARIŞTIRMIŞ[/h] Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşe Karaman'ın yakın arkadaşı Tuğce A., Ayşe Karaman ile Ozgur Tarhan arasındaki ilişkiyi bildiğini anlatarak şunları soyledi, "Ayşe ailesine 'yuzde yuz burs kazandım' diyerek İstanbul'a gitti. Ancak yuzde 25 burs kazanmıştı. Ayşe, Ozgur Tarhan'ın yonlendirmesiyle İstanbul'a okumaya gitti. İstanbul'da olduğu 2018 yılı Aralık ayında beni aradı ve Ozgur'un telefonunu karıştırdığını ve erkek arkadaşı Sercan'la fotoğraflarını gorduğunu soyledi.
[h=3]"SENDEN COCUK YAPMAK İSTİYORUM"[/h] Ayşe ağlıyordu. Ben 'sen en ufak cıtırtıya bile uyanırsın, telefonunu karıştırırken nasıl uyanmadın?' diye sorduğumda 'Bana propofol ilacı yaptı' dedi. O olaydan sonra Ayşe Karaman ile Ozgur Tarhan'ın arası bozuldu. 2019 yılbaşı gunu Ayşe beni aradı, Sercan'dan ayrıldığını ve Ozgur Tarhan'la barıştığını soyledi. O gunden sonra Ozgur Tarhan, Sercan'dan dolayı Ayşe'yi baskı altına aldı. Ayşe, Ozgur Tarhan'ın kendisine eşinden ayrılacağını soylediğini, kendisinden cocuk yapmak istediğini ve okulu bitirdikten sonra kendisine klinik acacağını soylediğini soyluyordu.
[h=3]"DAMAR YOLU ACIKTI"[/h] Tuğce A, Mayıs 2019'da Ayşe Karaman'la, olayın yaşandığı eve gittiklerini belirterek, "Ayşe kapıyı hem alt hem de ust kilitten actı. Hatta ben 'burası merkez bankası mı?' diye sordum. Ayşe İstanbul'da sanıkla olduğunda beni goruntulu aramıştı. Bu sırada damar yolunun acık olduğunu gordum. 'Bu ne?' deyince geciştirdi. 2 Haziran'da benim evimde Ayşe sanıkla konuşurken, sanığın 'seni arabada nasıl uyuttum' dediğini duydum. Haziran ayında Ayşe ile birlikte tatile gittik. Donuşte bizi havaalanından sanık Ozgur Tarhan aldı. Eve bıraktığında Ayşe'nin erkek arkadaşı Sercan'ın balkonda oturduğunu gordum. Hatta Ayşe'ye, 'Amerikan filmi gibi, biri arabada biri balkonda' diye tepki gosterdim" diye konuştu.
[h=3]"OZGUR PROPOFOL YAPTI DEDİ"[/h] Tuğce A., olumunden 4 gun once evine gittiğinde Ayşe Karaman'ı damar yolu acık olarak gorduğunu soyleyerek, "Nedenini sorduğumda, 'Ozgur propofol yaptı' dedi. Ben sinirlenip, 'Michael Jackson bile bu ilactan olmuş. Dunyaca unlu sanatcıyı bile olduren ilacı nasıl sana veriyor?' dedim. Ayşe Karaman'la en son olduğu gece saat 22.30 sıralarından telefonla konuştum. Bana 'şarap iciyoruz' dedi. Sonra sabah annesi beni aradı ve olduğunu soyledi" dedi.
[h=3]"COK BUNALTTIĞINI SOYLEDİ"[/h] Tanık, soru uzerine Ayşe Karaman'ın migreninin olmadığını sadece zaman zaman ağrı kesici ve uyku ilacı kullandığını belirtti. Tuğce A, "Sanık Ayşe'ye, bir arkadaşının sevgilisine maddi olarak cok yardım ettiğini; ancak kızın arkadaşını aldattığını anlatmış ve bu kızın olumu hakettiğini soylemiş. Bu olaydan sonra Ayşe bana, Ozgur Tarhan'ın, erkek arkadaşı Sercan'ı balkonda gorduğunu, bunu ima etmiş olabileceğini soyledi. Hatta daha sonra sanık Tarhan'ın kendisini cok bunalttığını ve surekli mesaj gonderdiğini soyledi" diye konuştu. Tanık, Ayşe Karaman'ın telefonunun şifresinin de 'anestezi' olduğunu soyledi.
[h=3]"BENİM SORUMLULUĞUM VE İHMALİM YOK"[/h] Sanık Ozgur Tarhan, tanığın yalan soylediğini, Ayşe Karaman'ın 'propofol' kullandığını bilmediğini ve kendisinin de kesinlikle bu ilacı vermediğini soyledi. Mahkeme başkanının sorusu uzerine sanık, ilacı cantasında surekli taşıdığını ve sıradan vatandaşların bu ilaca ulaşamayacağını soyledi. Sanık, Ayşe Karaman'ın kanında bulunan 'propofol' ve 'fentanil' adlı ilacları da kendisinin vermediğini iddia etti. Sanık Tarhan, "Karaman'ın olumu nedeniyle ailesinin yaşadığı acıyı ben de yaşadım. Benim bu olumle ilgili bir sorumluğum ve ihmalim yoktur, tahliyemi talep ederim" dedi. Avukatı da sanığın tahliyesini talep etti.
[h=3]TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ[/h] Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu, Polis ve Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı ve Makine Muhendisleri Odası'na muzekkere yazılarak, emanette bulunan ust kapı kilidinin olay gunu veya oncesinden anahtarla acılıp acılmadığının tespiti icin rapor hazırlanmasına hukmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Anestezi teknikeri Ayşe'nin olumuyle ilgili gorulen davada Michael Jackson detayı
Anestezi teknikeri Ayşe'nin olumuyle ilgili gorulen davada Michael Jackson detayı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●53 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Anestezi teknikeri Ayşe'nin olumuyle ilgili gorulen davada Michael Jackson detayı