Meteoroloji Genel Mudurluğu'nun uyarılarının ardından yurt genelinde etkisini gosteren yoğun kar yağışı ve sağanak, oğrencilerin eğitim ve oğretim hayatını da olumsuz etkiledi. Kutahya ve Niğde'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime 1 gun ara verildi.
[h=3]KUTAHYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ[/h] Kutahya kent merkezi ile merkeze bağlı koylerdeki okullarda eğitime 1 gun daha ara verildi.
Kutahya Valiliği'nden yapılan acıklamada, 2 gundur yoğun kar yağışı ve tipinin etkili şekilde devam ettiği belirtildi.
Acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İlimizde iki gundur aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilimiz merkezinde bulunan (koyler dahil) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tur ve derecedeki resmi, ozel, orgun, yaygın eğitim kurumları, ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, ozel oğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul oncesi eğitim kurumlarında, 8 Ocak Carşamba bir gun sureyle eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca eğitime ara verilen yerlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında calışan personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve bobrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olanlar bir gun idari izinli sayılacaktır."
[h=3]NİĞDE'DE OKULLAR 1 GUN TATİL EDİLDİ[/h] Niğde'nin Ulukışla ilcesine bağlı koylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
Ulukışla Kaymakamlığından yapılan acıklamada, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle taşımalı eğitim ve koylerde eğitim oğretime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı sure icerisinde idari izinli sayılacağı acıklandı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Tatil haberleri peş peşe geliyor! İki ilde eğitime bir gun ara verildi
Tatil haberleri peş peşe geliyor! İki ilde eğitime bir gun ara verildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tatil haberleri peş peşe geliyor! İki ilde eğitime bir gun ara verildi