Gaziantep'te, sokak ortasında cocuğunun yanında eşi Buşra Cilo'yu dovduğu gerekcesiyle tutuklanıp, hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acılan Emrah Cilo, 7 ay 15 gun hapis cezasına carptırıldı. Cilo, cezaevinde yattığı sure goz onunde bulundurularak tahliye edildi.
[h=3]EŞİNİ KALDIRIMDA DOVMUŞTU[/h] Gecen yıl 15 Kasım'da 8 Şubat mahallesinde meydana gelen olayda, Emrah Cilo, kaldırımda kucağında cocuğu ile oturan eşi Buşra Cilo'yu tekme tokat dovdu. Olay anı ise bir kişi tarafından cep telefonu ile kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Goruntuler tepki topladı. Polis tarafından gozaltına alınan Emrah Cilo, cıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Cilo, yapılan itiraz uzerine tekrar gozaltına alındı ve cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Emrah Cilo hakkında 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı.
[h=3]"KENDİ İNSANLIĞIMDAN UTANDIM"[/h] Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Emrah Cilo ve avukatı ile şiddet goren eşi Buşra Cilo katıldı. Mahkeme heyetinin son sozunu sorduğu Emrah Cilo, eşini cok kıskandığı icin olayın yaşandığını soyleyerek, "Kendi gozumden bile kıskanıyorum. Olay gunu de kıskanclık yuzunden tartıştık. Gitmeye karar verince peşinden gittim, ozur diledim 'cocuklarını duşunmuyor musun?' dedim. Kendisini ikna etmeye calıştım ancak ağza alınmayacak bir soz soyleyince şuurumu kaybedip vurdum. Yaptığım cirkin davranışımdan dolayı cok pişmanım. Kendi insanlığımdan utandım. Sizlerin huzurunda eşimden ozur diliyorum" dedi.
[h=3]"ŞİKAYETCİ DEĞİLİM"[/h] Mahkeme heyetinin soz verdiği Buşra Cilo ise eşinden şikayetci olmadığını belirterek, "Eşim bana cok iyi davranır, ben de ona aynı şekilde. Bu kadarını hak etmedi. Şikayetci değilim, en başından beri değildim. Beni cok sevdiği icin kıskanırdı. Eşimi seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum. Bana karşı tehdit ve hakaret eylemi olmadı, can guvenliğimden endişe etmiyorum. Eşimin tahliye olmasını ve cocuklarımın yanına donmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
[h=3]TAHLİYE EDİLDİ[/h] Konuşmaların ardından kararını acıklayan mahkeme, Emrah Cilo'ya 7 ay 15 gun hapis cezası verdi. Cezanın paraya cevrilmesine ya da ertelenmesine yer olmadığına hukmeden hakim, sanığın tutuklulukta gecirdiği sureyi de dikkate alarak, tahliyesine karar verdi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eşini sokak ortasında doven adam tahliye edildi