Bismillahirrahmanirrahim.
Aciklama:
Ilk Size sunlari aciklama geregini duyuyorum. Bu yazdiklarim tamamen kendi dusuncemdir. Herkes kendi karar verecek kadar akil sahibidir. Ben sadece Ayetler ve Hadisi Serifler esliginde dusuncelerimi ve bugun kendimize ne gorevler dustugunu anlatmaya calisacagim. Kendim icin dogru olanlari yazacagim, sizde karar verebilir, belkide karsida cikabilirsiniz. Ama dedigim gibi bu tamamen kendi dusuncelerimdir!

Saygilar…

Musluman olmak ne demektir?
Bu konu cok ciddi bir konudur. Bazilarina gore muslumanlik, sahsi ibadetleri yaparak cennete girmektir, yani 5 vakit namaz kilip, oruc tutmak ile cennete girebilmektir. Bana gore sahsi ibadetlerin himmeti, yani kazanci sadece kendinedir. Sirf kendimize degil, Ali-Imran Suresinin 104. Aytinde belirtildigi gibi:

[img]http://img305.**************/img305/1583/aliimran1041et.jpg[/img]
„Icinizden Hayra Cagiran, iyiligi emredip kotulukten men eden bir topluluk bulunsun. Iste kurtulusa eren onlardir!“

Diger insanlardanda sorumlu oldugumuzu dusunuyorum. Demek istedigim, Hacca gidip belki sahsi maneviyatimizi duzeltebiliriz. Ama ictimai birsey yapmiyorsak, ben bu yasadigimiz ortamda kimsenin sahsi himmetiyle Cennete girebilecegini sanmiyorum(„Herseyin Dogrusunu ALLAH (C.C) bilir!“). Ictimai himmet, yani kendimiz icin degil, insanlik icin calisirsak ve bu insalligi saadete kavusturabilirsek cok daha guzel olacak. Nitekim ben daha oncede soyledigim gibi, kimsenin kendi amelleriyle direk Cennete girecegini sanmiyorum, istisnalar var tabi, ama yasadigimiz ortamda her an gunah isleyebiliyoruz. Yolda yururken ucusan kagitlardaki afedersiniz ciplak kadin resimleri, televizyon kanallari, gazeteler, bir kere camdan baktiginizda bile gunah isleyebiliyorsunuz. Boyle bir ortamda yasayarak, isledigimiz cogu gunahtan belki habersiziz, bu yuzden diger insanlar ile ugrasip onlarida hak yoluna getirerek, hem onlari hemde kendimizi kurtarmis oluruz.

Muslumanlik sirf sahsi ibadetler olmayip, bu ibadetler kadar onemli olanda „Emri bil Maruf, Neyhi anil Munker!“ Yukardaki ayette emredilen, Iyiligi Emretmen, Kotulugu Men etmektir.

Bu bir peygamberlik vazifesidir. Tum Muslumanlarin uzerinde Teblig gorevi vardir.

Bildiklerimizi anlatmassak cevremizdeki insanlar Mahser gununde yakamiza yapisip biliyordun neden soylemedin diyecekler. Allah(c.c.)’in bize sordugu zaman, biliyordunda neden soylemedin, ne cevap verecegiz. Biz sadece kendimizden sorumlu degiliz, diger insanlardanda sorumluyuz.

Cok hassas bir konu olan Islami temsil etmek, aslinda yanlis bir kavramdir. Islam temsil edilmez, Islama hizmet edilir. Eger bir insan, davranislarindan dolayi, diger insanlarin yuce dinimiz Islam’a bakis acisini degistiriyorsa, o vebali ben almak istemem. Eger Islama hizmet ediyorsaniz, gayret gosterip Allah Rizasi icin bazi fedakarliklari yapiyosaniz ve toplumda: „Bak bu kisi Musluman, ne guzel dedirttirebiliyorsaniz iste o zaman boyle bir insan, 10 kere hacca gidip gelmis ve sadece sahsi himmetinde bulunandan daha hayirlidir.

Bunlar benim gorusum.

Peki bunu nasil yapariz?
Bu konuda 4 Nokta cok onemlidir. Duzeltmeye ilk olarak kendimizden baslayarak, Ailemiz ve Cevremizi, Muslumanlari ve son olarakta Tum insanligi saadete ulasmaya vesile olmaliyiz.

Neden Kendimiz?
Kendisini duzeltemeyen baskasini duzeltemez. "Ey iman edenler! Nicin yapmadığınız şeyleri yapınız dersiniz!" Ayeti Kerime’sinden anlasildigi gibi ilk olarak kendimizi duzeltmemiz gerekir.

Imanimi tekrar gozden gecirelim, nicin yaraltilmis gibi konulari buyuk bir hassasiyetle inceleyelim. Kendimize ceki duzen verelim. Hellalere-Haramlara, giybete, yalana, dedidokuya, kul hakkina, gunahlara, zinaya, daha dogrusu aldigimiz her nefese hesap verecegimizi dusunup bu konulara dikkat edelim. Allah’in razi olmayacagi hic birseyi benimsemeyelim.

Ailemiz ve Cevremiz
Ilk olarak Ailede ornek bir insan durumuna gelince, ailenizle ilgilenmeye baslayabilirsiniz. Ailenizde Islamin yasakladigi hic birsey olmayana kadar ailenizle ugrasmalisiniz. Her aksam ailenizle 10-15 dakika oturup 1 hadisi serif ezberleyerek ilminizi gelistirip, imaninizi kuvvetlendirebilirsiniz. Ayda 30 Hadisi serif yapar. Aile harici, arkadaslarinizla, komsularinizla, haftada 1-2 kere toplasip sohbet etmeli. Tarikat ayrimi yapmamali, boylelikle islam kardesligi zemini hazirlanmis olur. Yasadigimiz ortam birlik zamaninda oldugumuzu gosteriyor. Ic savas zamani degil. Bir araya geldikce anlayacaksinizki, Allah yolunda sizi kimse kolay kolay engeleyemeyecek.

Muslumanlar
Allah’in Selamini cogaltiniz ve boylelikle kardeslik zeminini guclendirebilirsiniz. Siz burada ne kadar rahat yasarsaniz yasayin, diger ulkelerdeki Musluman kardeslerimiz aci cektigini unutmayalim. Bulundugumuz zamanda, cok olumsuz sartlar altinda, Islam icin cabalayanlar oldugunu bilerek kendimizi motive edelim. Onlar icin Dualar edelim. Kafir ve zalimler icinse: „Allah’im Onlari Islah er.“ diye dua edelim.

Tum Insanlik icin:
Insanligin kurtulusuna ve Hidayetine vesile olacak seyleri destekleyiniz. Allah’in yeryuzundeki Halifeleri oldugunuzu unutmayiniz. Guvenilir insan olarak, Ornek insan olarak insanlari etkileyebilecek sekilde, yani kisacasi Musluman gibi Musluman olunuz. Islami oyle yasayinki, Kafirler bile sizin durustlugunuze sahitik etsin. Cevre kirliligi, sigara(kotu ornek) gibi seylerden kacip, merhametli olunuz zira „Merhamet etmeyene, merhamet edilmez“.

Sonuc:

Islamin ait oldugu yere gelmesini istiyorsaniz, Insanligin insanlasmasini istiyorsaniz, Allah rizasi kazanip Cennete girmek istiyorsaniz, peygamberlik vazifesi olan „Iyiligi emretme, kotuluklerden sakindirmak icin gayret etme“ farzini yerine getirmek zorundasiniz. Ahir zamanda, fitne zamaninda, cennete girmenin baska yolunu bilemiyorum. Ilk olarak kendinizden, sonra aileniz ve cevrenizden, muslumanlardan ve son olarakta Insanliktan sorumlu oldugumuzu aklimizdan cikartmayalim.

"Karinca, agzina lokmayi almak icin calisir, ugradir, yorulur en sonunda lokmayi agzina alir... Fakat tam yutacagi anda, onu gozetleyen kus , karincayi yutuverir..."
Olum, her an tepemizde bizi yutmak icin, o kus gibi bekliyor. Bizler ise cesitli dunyalik mesgaleler icerisindeyiz. Olum bizi her an yakalayabilir. Su an bile.
Zaman; vakit kaybedilecek, bos durulacak, eglenilecek, uyuyacak, gaflet icinde olunacak zaman degil.
O yuzden; once kendimiz , daha sonra ailemiz -cevremiz , muslumanlar ve tum insanligin iyiligi icin seferber olmaliyiz.

- Ne zaman baslayacagim bu ise?

- Olum kusu tepene konmadan.

- Ne? Ne Zaman?

- Hemen. Simdi!

- Peki ya baslamazsam?

- ...

Bu yazi bana ayittir ve tamamen kendi fikrimdir. Bazi bolumlerden cesitli kitaplardan ve websitelerinden alinti yapilmistir.

Herseyin dogrusunu Allah(C.C) bilir.

Tum Yorumlariniza Acigim

SaMeT