Yuksekoğretim Kurulu, "Turkiye'nin Otomobili"nin uretiminde de ihtiyac duyulabilecek doktoralı muhendislerin yetiştirilmesi icin burs miktarı aylık 4 bin 500 lirayı bulan "YOK 100/2000 Doktora Burs Projesi"ne yeni bilim alanları eklendi.
Yuksekoğretim Kurulu (YOK), yetkililerinden alınan bilgiye gore, yuksekoğretim tarihinde ilk kez kurgulanarak 2016-2017 akademik yılında hayata gecirilen "YOK 100/2000 Doktora Burs Projesi" kapsamında, Turkiye'nin ihtiyac duyduğu 100 oncelikli tematik alanda doktora yapan oğrenci sayısı 4 bin 250'ye ulaştı. YOK'un verdiği burs miktarı, TUBİTAK tarafından tanımlanmış başarı olcutlerini yerine getirmek şartıyla "cift burs" imkanı ile aylık 4 bin 500 lirayı buluyor.
YOK'un 2020 vizyonunda, proje kapsamında oncelikli alanlardaki doktoralı kişi sayısının 5 bine cıkarılması hedefi de yer alıyor.
[h=3]TURKİYE'NİN OTOMOBİLİ İCİN DOKTORALI MUHENDİSLER YETİŞTİRİLECEK[/h] Yuksekoğretim Kurulu, tum Turkiye'nin yerli otomobil heyecanını katlayacak yeni bir karara imza attı. "Turkiye'nin Otomobili"nin uretiminde ihtiyac duyulacak doktoralı insan gucunun yetiştirilmesi icin calışmalarını yuruten YOK, YOK 100/2000 Doktora Burs Projesi'ndeki doktora programlarına yeni alanlar ekledi.
YOK'un doktora programlarına, "elektrikli ve hibrid araclar" dışında,"enerji depolama", "guc elektroniği" ve "motor teknolojileri" başlığıyla 3 yeni bilim alanı daha dahil edildi.
[h=3]4 BİN 500 LİRA BURS İMKANI[/h] Bu alanlarda doktora yapmak isteyenler, 4 bin 500 lirayı bulan burs imkanından yararlandırılacak.
YOK, 10 Ocak'a kadar bu alanlarda doktora programı acacak yuksekoğretim kurumlarının başvurusunu alacak. Bu başvuruların sonuclanmasının ardından, doktora yapmak isteyen oğrenciler bu universitelere başvurabilecek.
Universitelerde halen otomotiv sektorune yonelik eğitim veren "Otomotiv Teknolojisi, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi ile Makine" on lisans programları da bulunuyor.
[h=3]KURUMLARDAN GELEN TALEPLER DİKKATE ALINIYOR[/h] YOK yetkilileri, doktora programlarındaki tematik alanlar belirlenirken kurum ve kuruluşlardan kendi alanlarında doktoralı insan yetiştirilmesi icin gelen talepleri mutlaka dikkate aldıklarını belirtiyor.
YOK'un doktora programlarına eklenen bolumler arasında ayrıca, "Doğu Akdeniz calışmaları, uluslararası catışma cozumleri/muzakere ve arabuluculuk, savunma teknolojileri, gorunmezlik teknolojileri, uydu tasarımı, patlayıcı davranışları ve detonasyon teknolojisi, cağdaş radar teknolojileri, hava platformu tasarımı, gudum teknolojileri, kamu diplomasisi, kırsal kalkınma, soykırım calışmaları, dil ve konuşma terapisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon" da bulunuyor.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Yerli otomobil icin aylık 4 bin 500 lira bursla doktoralı muhendisler yetiştirilecek!
Yerli otomobil icin aylık 4 bin 500 lira bursla doktoralı muhendisler yetiştirilecek!
Otomobil Forumları0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Yerli otomobil icin aylık 4 bin 500 lira bursla doktoralı muhendisler yetiştirilecek!