Aralık ayının son haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı torenle tanıtımının yapıldığı yerli otomobil buyuk heyecana yol actı. Tasarımı ve teknik ozellikleri ile tum kesimlerden de tam not alan aracın yola cıkacağı tarih 2022 yılı olarak belirlendi.
[h=3]İKİ İL ARASINDA KIYASIYA YARIŞ[/h] Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından uretimi yapılacak aracın merak edilen fabrika yeri de tanıtım gunu acıklandı. Fabrikanın şehirlerine kurulması icin 26 il talip olurken, ağırlıkla Bursa ile Kocaeli arasında gidip gelindi. Uzun suren yapılan teknik calışmalar ve TOGG'un ozellikle tercihi olmasından kaynaklı iki il arasındaki yarışın kazananı ise Bursa oldu.
[h=3]KARACABEY PAS GECİLDİ[/h] Resmi Gazete'de fabrikanın Bursa'da kurulacağının acıklanmasının ardından gozlerin cevrildiği Karacabey ilcesinde yer alan Teknoloji Organize Sanayi Bolgesi'nde yerli oto heyecanı yaşanmaya başladı. Ancak 27 Aralık'taki tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fabrikanın Gemlik'teki TSK'ya ait 4 milyon m2'lik askeri araziye kurulacağını acıklaması bu sefer de Karacabey'in 90 km uzağındaki iki mahallede buyuk sevince yol actı.
[h=3]20 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK[/h] 22 milyar liraya inşa edilecek ve doğrudan 4 bin 323 kişinin istihdam edileceği dolaylı olarak ise 20 bin kişiye ekmek kapısı acacak yerli otomobilin fabrikası da arac gibi akıllı olacak. 2021 yılında uretimine başlanacak yerli otomobilin 2022 yılında tum ulkede şarj altyapısı hazır hale getirilerek yollara cıkması bekleniyor.
[h=3]1 MİLYON M2 ALANA İNŞA EDİLECEK[/h] Yerli otomobilin Gemlik'te kurulacağı askeri arazinin buyukluğu 4 milyon m2. Bu arazinin 1 milyon m2'sine yerli oto icin uretim tesisi yapılacak. Fabrikanın temelinin 2020 yılının ikinci yarısında atılması planlanıyor. Tum dunyada buyuk ses getiren yerli otonun uretim yerinin belli olmasının ardından fabrika arazisine yakın bolgedeki arsa fiyatları da hareketlenmeye başladı.
[h=3]DENİZE SIFIR, DİBİNDE LİMAN VAR![/h] Turk Silahlı Kuvvetleri'ne ait dev arazi denize sıfır bulunuyor. Arazinin hemen yanı başında ise liman yer alıyor. Liman sayesinde aracların sevkiyatının deniz uzerinden rahatlıkla yapılması da planlanıyor. Şehir merkezine 10 dk mesafede bulunana arazinin Osmangazi Koprusu'ne mesafesi ise yaklaşık 60 km.
[h=3]YUZDE 40 ARTTI, TEMEL İLE DAHA DA YUKSELECEK[/h] 27 Aralık'ta yapılan acıklamanın ardından cok sayıda kişi internet uzerinden Gemlik'teki gayrimenkulleri incelemeye başlarken, fiyatlar da bir gun icerisinde yuzde 40 arttı. Bolgedeki hareketlenmeyi yenisafak.com okuyucuları icin değerlendiren gayrimenkul uzmanları fabrikanın temelinin atılması ile fiyatların daha da tırmanacağını ifade ediyor.
[h=3]KİMSENİN YUZUNE BAKMADIĞI YERLER PARA ETMEYE BAŞLADI[/h] Yerli otomobilin fabrikasının Gemlik'teki Hara askeri arazisine kurulacağının acıklanmasının ardından fiyatlarda yuzde 35-40 aralığında bir artış yaşandığını kaydeden Gayrimenkul Uzmanı Abdurrahman Duran, fiyatların daha da artacağını duşunduklerini belirterek şoyle konuştu: ''Kararın acıklanmamasından once neredeyse hic kimsenin aramadığı yerler icin 27 Aralık sonrası cok sayıda kişi arıyor. Arayanlar sadece Bursa icerisinden de değil. Başta İstanbul olmak uzere farklı illerden arsalarla ilgi bilgi alıyorlar. Fiyatlarda tabi ortaya cıkan karar ve ilgi sonrası şoyle soylemem gerekirse m2'si 750 TL olan bir yer 1200 TL'ye kadar cıktı.''
[h=3]COK SAYIDA TELEFON ALIYORUZ[/h] Bolgede cok sayıda buyuk araziye sahip bir inşaat şirketinin yetkilisi olan Şeref Mescioğlu ise ortaya cıkan ilginin fiyatlarda artışa yol actığını kaydederken, satışta olan yerleri icin cok sayıda telefon almaya başladıklarını dile getirdi. Mescioğlu, yerli otomobilin fabrikasının yanı sıra bolgeye uretim tesisine mukabil cok sayıda yan sanayi uretim tesisi ve bu fabrikalarda calışacaklar icin konutların da yapılacağını dile getirdi.
[h=3]İKİ MAHALLEDE PİYANGO ETKİSİ OLUŞTURDU[/h] Fabrika arazinin bulunduğu bolgenin Gencali ve Kurşunlu mahallerine yakın lokasyonda bulunduğunu o yuzden bu mahallerde yaşayan vatandaşlar icin adeta piyango etkisi oluşturduğunu soyleyen Gayrimenkul Uzmanı Evrim Ozturk, vatandaşların son dakika surprizi sonrasında fiyat konusunda bocaladıklarını donumune 1 milyon TL isteyen dahi olduğunu belirtti. Arazilerin fiyatlarının 1 gun icinde 2-3 kat arttığını, kaydeden Ozturk, henuz temel olmadan bu denli yaşanan yukselişin katlanarak artacağını vurguluyor.
[h=3]RENAULT VE FİAT GİBİ ETKİ EDECEK[/h] Bolgede buyuk capta arazilerin olduğunu ve buralara yan sanayiye yonelik fabrikaların yapılabileceğini dile getiren Ozturk, il genelinde uretim yapan Renault ve Fiat gibi ciddi anlamda bolgeyi etkileyerek Bursa'ya yeni bir organize sanayi bolgesi kazandıracağını belirtiyor.
[h=3]OTOMOTİVİN BAŞKENTİ: 45 BİN KİŞİ CALIŞIYOR[/h] Yerli otomobilin uretileceği Bursa otomotivin başkenti olarak da ifade ediliyor. Tofaş ve Renault'un uretim tesislerinin yer aldığı ilde Turkiye'de uretilen 15 modelin 9'u uretiliyor. OYAK Renault Bursa fabrikası yıllık 360 bin otomobil, Tofaş ise 450 bin araclık uretim kapasitesine sahip. Ayrıca bolgede Otomotiv Test Merkezi de kuruluyor. Şehirdeki 54 otomotiv ana ve yan sanayide calışan sayısı 45 bin kişi calışıyor.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Yerli otomobil iki mahalleyi ucurdu! Arazilerine değer bicemiyorlar
Yerli otomobil iki mahalleyi ucurdu! Arazilerine değer bicemiyorlar
Otomobil Forumları0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Yerli otomobil iki mahalleyi ucurdu! Arazilerine değer bicemiyorlar