Batman Otogarı'nda kan davalıları Resul (18) ve Azad Ketir (15) kardeşler tarafından bıcaklanan Suat Yuksekbağ (20) cinayetiyle ilgili iddianame tamamlandı. İddianamede, Ketir kardeşler ile babaları Nurettin Ketir (57) hakkında ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istendi. İddianamede, daha once 'azmettirme' suclamasıyla hakkında takipsizlik kararı verilen Nurettin Ketir'in cinayeti azmettirdiği belirtildi.
Olay, 28 Ağustos 2019'da kent merkezindeki şehirlerarası otobus terminalinde meydana geldi. Askerden terhis olduktan sonra yaşadığı Siirt'in Baykan ilcesinden, Batman'da mevsimlik işci olarak calışan babasını ziyarete gelen Suat Yuksekbağ, donmek icin geldiği otogarda kan davalıları Resul ile Azad Ketir kardeşlerin bıcaklı- sopalı saldırısına uğradı. Yuksekbağ, herkesin gozu onunde aldığı bıcak darbeleriyle yere yığıldı. Saldırgan kardeşler, ellerindeki bıcak ve sopayla başında bekledikleri yaralıya kimseyi yaklaştırmadı. Kardeşlerin yaralının başından ayrılmasının ardından gelen sağlık gorevlilerince ilk mudahalesi yapılan Suat Yuksekbağ, kaldırıldığı Batman Bolge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
[h=3]POLİSLER GOREVDEN UZAKLAŞTIRILDI, 2 KARDEŞ TUTUKLANDI[/h] Yuksekbağ'ın, şehirlerarası otobus terminalinde kan davalıları tarafından oldurulmesi olayına mudahalede ihmalleri bulunduğu değerlendirilen polis memurları gorevden uzaklaştırılırken, 2 kardeş ise işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede cıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
[h=3]CEP TELEFONUNDAN CIKAN MESAJ DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ[/h] Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yuksekbağ cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, iki kardeş hakkında, 'Kasten adam oldurmek', baba Nurettin Ketir hakkında ise 'azmettirme sucundan 'ağırlaştırılmış muebbet' hapis cezası istendi. Ketir ailesinden Ozan Ketir'in, 4 Ağustos 2018'de Faruk Yuksekbağ tarafından oldurulduğune yer verilen iddianamede, baba Nurettin Ketir hakkında cinayeti azmettirme suclamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma surerken Ketir hakkında takipsizlik kararı verildiği kaydedildi. Polisin, şuphelilerden Resul Ketir'in cep telefonunda yaptığı incelemede ulaşılan bir mesajda 'Evlenmeden once benim kanımı yerden almam gerekiyor. Mecburum. Ben evlensem de babam beni bırakmaz. Azad yapsın der' yazdığı belirtildi. Bunun uzerine baba Nurettin Ketir hakkında tekrar soruşturma başlatıldığına yer verildi.
[h=3]'İNTİKAMIMI ALDIM' DİYE BAĞIRDI[/h] İddianamede, Ozan Ketir cinayetinin ardından ailelerin kan parasında anlaşma sağlandığı bilgisine de yer verildi.
[h=3]İDDİANAMEDEN[/h] İddianamede, şu ifadelere yer verildi: "Suat'ın babası Nuri Yuksekbağ'ın ifadesine gore, bir miktar para odedi, ancak kalan kısmı icin zaman istedi. 28 Ağustos 2019'da Nurettin Ketir ve oğulları Resul ve Azad Ketir, Ankara'ya gitmek icin Batman Otogarı'na geldi. Suat Yuksekbağ da Kutahya'daki babasının yanına gitmek uzere otogardan otobuse binmişti. Resul ve Azad, Suat'ı gorunce bıcakla saldırdı. Otobusten kacan Yuksekbağ otogara girdi. Peşlerinden giden Azad, Suat'ı bıcaklarken ağabeyi Resul de araya girenleri 'İntikam alıyoruz' diyerek engelledi. Kardeşini 'Kalbine vur' talimatıyla yonlendirdi. Azad daha sonra 'İntikamımı aldım' diye bağırdı."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Telefondan cıkan mesaj, otogarda işlenen cinayet davasının seyrini değiştirdi