Sharjah-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu ucağı, İstanbul Sabiha Gokcen Havalimanı'na saat 09:08'de inişte pist dışına cıktı. Pist dışına cıkan ucağın pilotu ile kule arasındaki o anlar anbean konuşmalara da yansıdı.
[h=3]KULE İLE İRTİBAT KONUŞMALARI[/h] Ozellikle ses kayıtlarına pilot ile kule gorevlisi arasındaki diyalog da iki tarafın da sakinliğini koruyarak olaya mudahale etmeleri dikkat cekti. Pilotun pist dışına cıkar cıkmaz hava trafik kontrol merkezine anında durumu bildirirken, kontrolor de havada ve yerdeki ucakların iniş ve kalkışını koordine etmek icin uğraş verdiği kayıtlarda duyuldu.
[h=3]"PİSTTEN TOPRAĞA CIKTIK"[/h] DHA'nın edindiği ses kaydına gore ucak pist dışına cıkar cıkmaz pilot, kule'ye "İnişte pistten toprağa cıktık" anonsun yapması uzerine apronda alarm verildi. Kule gorevlisi pist dışına cıkan ucakla ilgili havadaki ucakları da tur atmaları konusunda ve inişteki ucaklara da pas gecmeleri gerektiği de bilgisini paylaşması da diyaloglara yansıdı.
PİLOT İLE KULE ARASINDAKİ KONUŞMALAR ŞOYLE:
Pilot: inişte pistten toprağa cıktık...
Kule: Bilgilendirdim geliyorlar...
Kule: İtfaiye geliyor mu, sağlık gonderiyoruz. Bir talebiniz var mı ek olarak?
Pilot: Negatif efendim, şu an iyi gozukuyoruz...
Kule: Anladım efendim butun ilgi sizin uzerinizde şu anda bir şey olduğunda haber verin dinlemediyiz. İtfaiye cıkıyor...
Pilot: Teşekkurler...
Kule'den diğer pilotlara: Hızlı taksiye başlayın...
Kule: Pas gecin
Kule: Muhtemelen park yerine geri doneceksiniz bir trafik pistten cıktı, yeni park yeri icin arayacağım...
Havadaki bir ucağın pilotu: Pistin kapalılığı ne kadar surecek?
Kule: Efendim bir ucağımız pistten cıktı, şimdi ona mudahale ediyoruz. Gorunen biraz var gibi. Minimum yarım saat on goruyorum ama haber vereceğiz yaklaşma tarafından...
Kule: Kalkışta bekleyenler mudahale bir netliğe kavuşsun bilgi vereceğim...
Yerdeki başka bir ucağın pilotu: Park yerine geri donuyoruz
Kule: Kalkışta bekleyen tum ucakların dikkatine kalkış iniş mumkun olmayacak...
[h=3]VALİLİK ACIKLAMA YAPTI[/h] İstanbul Valiliği tarafından yapılan acıklamada "Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan ozel bir havayolu şirketine ait yolcu ucağı, bugun 09.43'te Sabiha Gokcen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir sure sonra kotu hava şartları nedeniyle pist dışına cıkmıştır. Ucakta bulunan 164 yolcu guvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma soz konusu değildir. Sabiha Gokcen Havalimanındaki ucuşlar gecici bir sure durdurulmuştur." denildi.
[h=3]PEGASUS'TAN DA ACIKLAMA VAR[/h] Pistten cıkan ucak hakkında bir acıklama da Pegasus'tan geldi. Firmadan yapılan acıklamada "Sharjah-Sabiha Gokcen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli ucağımız, bugun (7 Ocak 2020) İstanbul Sabiha Gokcen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten cıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir. Saygılarımızla" ifadeleri yer aldı.
Son dakika: Sabiha Gokcen Havalimanı'nda yolcu ucağı pistten cıktı! Havalimanı ucuşlara kapatıldı Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Pistten cıkan ucağın pilotu ile kulenin konuşmaları ortaya cıktı
Pistten cıkan ucağın pilotu ile kulenin konuşmaları ortaya cıktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Pistten cıkan ucağın pilotu ile kulenin konuşmaları ortaya cıktı