ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nukleer silahsızlanma konusundaki sozunden donmesini beklemediğini ancak bunu yapmasının da mumkun olduğunu soyledi.
Reuters'ın aktardığına gore Trump, Florida'dan Washington'a donuş yolunda başkanlık ucağı Air Force One'da gazetecilere verdiği demecte, "Bana verdiği sozu bozacağını sanmıyorum ancak bunu yapabilir de" dedi.
[h=3]"DUNYA, KORE'NİN YENİ SİLAHINA ŞAHİTLİK EDECEK"[/h] Kuzey Kore lideri, gectiğimiz hafta ABD ile yapılan nukleer silah ve kıtalararası balistik fuze (ICBM) denemelerini durdurma anlaşmasına tek taraflı uymalarını gerektirecek bir durum olmadığını vurgulayarak, "Dunya, yakın gelecekte Kuzey Kore'nin yeni stratejik silahına şahitlik edecek" ifadesini kullanmıştı.
[h=3]"SOZUNUN ERİ OLDUĞUNU DUŞUNUYORUM"[/h] Bunun uzerine, 2018'de Kuzey Koreli bir liderle bir araya gelen ilk ABD Başkanı olan Trump, "Bir anlaşma imzaladı. Singapur'da nukleer silahların yok edilmesini muzakere edeceğine dair bir anlaşma imzaladı. Ben onun sozunun eri olduğunu duşunuyorum. Bakalım goreceğiz" yorumunda bulunmuştu.
Kuzey Kore, gectiğimiz ay ulkesinin nukleer muzakerelerde yeni tavizler vermesi icin ABD'ye yıl sonuna kadar sure vermişti.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Trump'tan Kim'e: Sozunu bozacağını sanmıyorum
Trump'tan Kim'e: Sozunu bozacağını sanmıyorum
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Trump'tan Kim'e: Sozunu bozacağını sanmıyorum