Meteoroloji Genel Mudurluğu'nun uyarılarının ardından Turkiye genelinde soğuk hava dalgası etkisini gostermeye başladı. Yurt genelinde şiddetli kar yağışı etkili olurken, bazı il ve ilcelerde okullar tatil edildi. Peki hangi il ve ilcelerde eğitime ara verildi? Merak edilen tum detaylar haberimizde yer alıyor.
[h=3]CANAKKALE'DE EĞİTİME BİR GUN ARA VERİLDİ[/h] Canakkale'nin Bozcaada ve Gokceada ilcelerinde fırtına nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gun ara verildi.
Bolgede dunden bu yana saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye ulaşan fırtına, Gokceada ve Bozcaada'da hayatı olumsuz etkiliyor. Oğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla iki ilcedeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Ote yandan, fırtına nedeniyle adalara 2 gundur deniz ulaşımı sağlanamıyor.
[h=3]KARAMAN[/h] Karaman'ın Sarıveliler ilcesinde yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gun ara verildiği acıklandı.
[h=3]BALIKESİR DURSUNBEY'DE TAŞIMALI EĞİTİME BİR GUN ARA VERİLDİ[/h] Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı acıklamada, Dursunbey ilcesi ve kırsal mahallelerde sabah başlayan kar yağışının etkisini surdurduğu belirtildi.
Acıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal mahallelerden ilce merkezine taşımayla gelen oğrenciler icin okulların yarın tatil edildiği kaydedildi.
[h=3]MERSİN'İN GULNAR İLCESİNDE TAŞIMALI EĞİTİME BİR GUN ARA VERİLDİ[/h] Gulnar Kaymakamlığından yapılan acıklamada, bolgede yağışların yarın da devam edeceği belirtildi.
Mahalle yollarında, gece ayaz ve fırtına nedeniyle buzlanma olabileceği vurgulanan acıklamada, "Bu durumun taşıma yoluyla okullara giden oğrencilerin taşınması esnasında buyuk risk oluşturabileceği duşunulduğunden taşıma kapsamında eğitim oğretim hizmeti verilen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tum okullarda eğitim-oğretime 07 Ocak 2020 Salı gunu ara verilmiştir. Taşıma kapsamında olmayan merkez okullarda ise eğitim ve oğretime devam edilecektir." ifadesi kullanıldı.
Acıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında calışan engelli, hamileler, şehit yakınları, gaziler ve sut izni kapsamında olanların da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
[h=3]KUTAHYA VE BAZI İLCELERİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ[/h] Kutahya kent merkezi ile Altıntaş, Aslanapa, Cavdarhisar, Dumlupınar, Hisarcık ve Simav ilcelerinde tum okullarda, Domanic, Gediz, Emet, Tavşanlı, Pazarlar ve Şaphane ilcelerinde ise taşımalı sistemin uygulandığı okullarda eğitime bir gun ara verildi.
Kutahya Valiliğinden yapılan acıklamada, bu sabah başlayan yoğun kar yağışı ve tipinin etkili şekilde devam ettiği belirtildi.
Acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz merkez ile Altıntaş, Aslanapa, Cavdarhisar, Dumlupınar, Hisarcık ve Simav ilcelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tur ve derecedeki resmi ve ozel orgun ve yaygın eğitim kurumları, ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, ozel oğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul oncesi eğitim kurumlarının 07 Ocak Salı gunu bir gun sure ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Domanic, Gediz, Emet, Tavşanlı, Pazarlar ve Şaphane ilcelerinde ise taşıma merkezi okullarda eğitime bir gun sure ile ara verilmiştir.
Ayrıca eğitime ara verilen yerlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında calışan personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve bobrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olanlar bir gun idari izinli sayılacaktır."
[h=3]BİLECİK'TE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ[/h] Bilecik'te olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gun ara verildi.
Bilecik Valiliğinden yapılan yazılı acıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle kent merkezinde bir gun sureyle taşımalı eğitime ara verildiği belirtildi.
Bozuyuk ilcesindeki okullarda da eğitime bir gun sureyle ara verilirken, engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.
[h=3]KONYA'NIN 5 İLCESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ[/h] Konya'nın Hadi,Taşkent, Huyuk, Doğanhisar, Seydişehir ilceleri ile Meram, Selcuklu ve Beyşehir ilcelerindeki bazı mahallerde eğitime yarın ara verildi.
[h=3]ISPARTA[/h] Isparta'nın, Gelendost, Şarkikaraağac ve Yenişarbademli ilcelerinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
[h=3]CANKIRI'NIN 8 İLCESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ[/h] Cankırı'nın 8 ilcesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gun ara verildi.
Valilikten yapılan acıklamada, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı Orta, Ilgaz, Korgun, Şabanozu, Eldivan, Atkaracalar, Kurşunlu ve Cerkeş ilcelerinde, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği ifade edildi.
Acıklamada, hamile ve engelli personelin yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Meteoroloji 10 il icin icin kuvvetli yağış uyarısı yaptı [h=4]Haber Videosu[/h]: Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil edildiği il ve ilceler
Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil edildiği il ve ilceler
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil edildiği il ve ilceler