İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana namaz kıldığı gun konuşulanlara ve o gunku talebine ilişkin acıklamalarda bulundu.
Karar gazetesine konuşan İmamoğlu, "Yakın zamanda Cuma Namazı'nda da karşılaştınız, bu (randevu) talebinizi yuz yuze yeniden ilettiniz mi?" sorusuna yanıt verdi.
[h=3]"ERDOĞAN'A TOPLANTIYI SORDUM"[/h] Erdoğan ile Eylul ayındaki karşılaşmalarında randevu talebini yinelediğini vurgulayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Cuma Namazı'nda karşılaştık evet, orada talebimi ilettim yeniden. Şunu da soyledim. Hatırlarsanız biz Eylul ayında 30 belediye olarak davet edilmiştik. Davet edildiğimiz o toplantıda da bir karar verildi. Kanunla ilgili calışmalara cağrılacaksınız denildi. Bu benim talebimdi. Bunu kabul etti. Teşekkur de ettim kendisine.. Bizim CHP belediye başkanları olarak da uc ismi de kendisi sıraladı. Biz vermedik isimleri. Mansur Yavaş, Yılmaz Buyukerşen ve Ekrem İmamoğlu diye kendisi ifade etti. Ben camide hem onu sordum hem de bu toplantının gercekleşmediğini ifade ettim."
[h=3]"BU HAFTA ARAYACAKLAR SİZİ"[/h] Erdoğan'ın kendisine "Toplantıyla ilgili bu hafta donecekler size, bu hafta arayacaklar sizi" dediğini aktaran İmamoğlu, "Ama o bir hafta gelmedi henuz. Yani bu Cuma, kac oldu bilmiyorum ama henuz o bir hafta gelmedi. Randevu konusuna hicbir şey soylemedi" diye konuştu.
[h=3]"EN BUYUK PR, SECİMİ İPTAL ETMELERİ"[/h] İmamoğlu, "Sizinle ilgili şoyle bir eleştiri var, duymuşsunuzdur mutlaka. Cok fazla PR yaptığınız ve cok fazla genel siyasete oynadığınız, 2023 secimlerine doğru hazırlık yaptığınız ve bu yuzden belediyeye cok fazla konsantre olmadığınız yonunde. Ne diyorsunuz buna?" sorusuna işe şoyle cevap verdi:
"PR yaptığımız konusunda bunu soyleyen ozellikle AK partililer haklı. Ama en buyuk PR 6 Mayıs'ta secimi iptal etmeleridir. Toplum haklılığımızı, becerilerimizi ve de iletişim gucumuzu daha cok hissetmiştir. 6 Mayıs ile 23 Haziran arası, bu ulkenin demokrasi değerleri adına kınadığım bu surec aslında bir nevi bizim lehimize donmuştur. PR bir tek orda vardır. Secildiğim an itibariyle tumuyle İstanbul konularıyla ilgileniyorum. Bu eleştiriyi yapan herkesi de şoyle keyifle iyi bir İstanbul Belediye Başkanı izlemeye davet ediyorum. Başka bir derdimiz yok."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile cuma namazı cıkışında ne konuştuğunu anlattı