Windows 7, kullanıcılara sunulmasından 10 yıldan daha uzun bir sure gecmesine rağmen populerliğini korumaya devam ediyor. Bircok Windows 7 kullanıcısı, yakın bir zamanda guvenlik guncellemeleri kesilecek olan mevcut işletim sistemlerini Windows 8.1 ve Windows 10 gibi yeni surumlerle değiştirmek istemiyor. Windows 7 kullanıcıları, Microsoft ’un şu anda devam eden kampanya suresi boyuncahicbir ucret odemeden Windows 10 ’a geciş yapabiliyor olmalarına rağmen Windows 7'yi bırakmıyorlar.
Stat Counter, Windows 7 ’nin piyasadaki yaygınlığının azaldığını ve Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarında artış yaşandığını tespit etti. Windows 7 sisteminin omrunun sonuna geldiğini ve Microsoft ’un, kullanıcılara yeni işletim sistemlerine geciş yapmaları icin bolca teşvik sunduğunu goz onunde bulundurursak bu durumun cok da şaşırtıcı olmadığını soyleyebiliriz.
[h=2]Windows 7, hÂl oldukca sadık kullanıcılara sahip:[/h]
2019 yılının aralık ayında elde edilen veriler, Windows 7 işletim sisteminin %26,76 oranında ve Windows 10 ’un da %65,4 oranında kullanıldığını gosteriyor. Windows 7 kullanıcılarının Windows 10 işletim sistemine geciş yapmaya başladıkları da elde edilen verilerde acıkca belli oluyor fakat bazı kullanıcılar, Windows 7 ’nin son guvenlik guncellemesini alacağı 14 Ocak tarihinden once işletim sistemlerini değiştirmemekte ısrarcı gozukuyor.
Windows 7 ’nin yaşadığı bu duşuş, aydan aya yavaş bir şekilde ilerledi. Windows 7; 2019'un ekim ayında %27,98, kasım ayında %27,49, aralık ayında ise %26,76 oranlarında tercih edildi. Bu da demek oluyor ki işletim sisteminin kullanım oranlarında 2 aylık duşuş yalnızca %1 oldu. Bu da omrunu doldurmak uzere olan bir işletim sistemi icin oldukca ilginc bir durum.
Windows 8.1 ise Windows 7 ’nin piyasadan kaldırılmasından kendine pay cıkartamıyor cunku kullanıcıların coğu, Windows 10 işletim sistemini tercih ediyor. Windows 8.1; 2019'un ekim ayında %5,07, kasım ayında %4,98, aralık ayında ise %4,87 oranlarında tercih edildi.
Elbette Windows 7 işletim sisteminin bir gecede ortadan kalkması beklenmiyor ancak gelecek aylarda kullanıcıların sayısında yaşanan duşuşun artacağı duşunuluyor. Windows 7, son guvenlik guncellemesini 14 Ocak tarihinde alacak fakat ortaya cıkan yeni verilere bakacak olursak işletim sisteminin bir sure daha gundemde kalacağı soylenebilir. Gelişmelerden haberdar olmak icin takipte kalın.
Kullanıcılar, Windows 7 İşletim Sisteminden Vazgecemiyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Kullanıcılar, Windows 7 İşletim Sisteminden Vazgecemiyor