konuyla ilgili olarak okuyan arkadaşların yorumlarını ve bildikleri varsa bana yol gostermelerini rica ediyorum...

arkadaşlar ben kendimi bildim bileli oruc tutarım... işin aslı orucu tam manasıyla tutamıyorum... gozum dışarda sağa sola kayıyor kaymaması icin dışarı cıkmamam lazım sanırım ama coğu zaman gozum bakıyor ama kalbimde başka bir niyet beslemiyorum... kendimi elimden geldiği kadar gunahlardan uzak tutmaya calışıyorum ama sinirli bir yapım var kızdığım zaman kufur ediyorum kendime hakim olamıyorum... icki icerdim eskiden ama 1-2 yıldır nerdeyse yok denilebilecek kadar azalttım 1 yıl icersinde evleneceğim kısmet olursa kendi evimde namazımı kılmayıda duşunuyorum bu bolumu okuyunca gercekten cok etkilenıyorum... bildiğim ve aklımın erdiği birşey varsa arkadaş ortamını iyi secmek gerekir... sizinde etrafınızda vardır mutlaka kanı beş para etmez kişiler... Allaha hep dua ederim beni gunahlardan uzak tut iyi insanlarla karşılaştır diye... aslında namaza başlamak ve kendimi elimden geldiği kadar islamın şartlarını yerıne getırmeye hazırlamaya calışıyorum ama bir turlu tam anlamıyla başlayamadım... bazen şeytana yenik duşuyorum kimseye zararı olmayan gunahlarada giriyorum yıllardır belki aklım erdi ereli 10 yıldır dıyebılırım bı ucundan başlamak istiyorum ama hep ertelıyorum... kendi evimizde sinirlerımı bozan cok şeyler oluyor...ondan dolayıda evlendıkten sonraya erteledim... acaba imanımmı zayıf... neden hep duşuncede kalıyorum uygulamaya gecemıyorum... okuyan arkadaşlar ve bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim.

Allah kalbinde iyilik ve iman olan herkesi cennetine alır inşallah...