Şanlıurfa'da yaşayan Omer K. (38) arkadaşının aracılığıyla tanıştığı kendisini Berivan olarak tanıtan kadını evdeki eşinin uzerine kuma olarak getirdi. Omer K. bir hafta evinde kalan adının Gulizar H. olduğu ortaya cıkan kadının 70 bin lirasını dolandırarak kactığı iddiasıyla şikayetci oldu.
Eyyubiye Mahallesi'nde yaşayan mevsimlik tarım işcisi Omer K, 6 yıldır evli olduğu Suriyeli eşinden doğan 1 erkek cocuğunun ardından başka cocuğu olmaması uzerine kuma arayışına girdi. Bir arkadaşının tanıştırdığı Emine S, Omer K'ye bir aylık evlilik yapmış teyzesi Berivan'ı kendisiyle evlenmesi icin ikna ettiğini soyledi.
[h=3]DİNİ NİKAH KIYDI[/h] Bunun uzerine anlaşan Omer K, 2 ay once şahitler huzurunda Suruc ilcesinde dini nikahla Berivan'la evlendi. Berivan'a 10 bin liralık altın, 20 bin liralık beyaz eşya, cep telefonu alarak ayrı bir ev kiralayıp doşeyen Omer K, yaklaşık 70 bin lira masraf yaptı. Evliliklerinin ilk haftasında Berivan'ın "Cok borcumuz var. Benim calışmam gerekiyor" diyerek 18 bin lira daha istemesi uzerine Omer K, bu parayı odemedi. Bu konuşmanın ardından eve gelen Omer K. kadının kayıplara karıştığını ve eşyaların olmadığı fark edince durumu polisi bildirdi.
[h=3]COCUĞU OLMADIĞI İCİN İKİNCİ EVLİLİĞİ YAPTI[/h] Evlendiği kadının gercek adının Gulizar H. olduğunu ve dolandırıldığını soyleyen Omer K, "Ben mevsimlik tarım işcisiyim. Suriyeli eşimden 1 cocuk olduktan sonra benim cocuğum daha olmadı. Bu yuzden bir arkadaşımın aracılığıyla Emine S.'yle tanıştım. Bana 1 ay evli kalan ve sonra eşinden ayrılan bir teyzesinin olduğunu istersem evliliğe ikna edeceğini soyledi. Ben de kabul ettim ve gecen yıl Kasım ayında Emine S.'nin bana Berivan olarak tanıştırdığı kadınla imam nikahı kıyarak evlendim" dedi.
[h=3]18 BİN LİRA DAHA İSTEDİ[/h] Omer K, sozlerine şu şekilde devam etti: "Bir hafta evli kaldığım kadın, daha sonra benden 18 bin lira daha para istedi. Ben bu parayı vermeyince kayıplara karıştı. Daha sonra kadının asıl adının Gulizar H, Emine S.'nin ise bu kadının oz kızı olduğunu oğrendim. Kızı Emine S.'ye ulaştığımda ise polise ve sosyal medyada beni tacizci olarak teşhir etmeye calıştı. Yaklaşık 70 bin lira bunlar beni dolandırdı. Polise şikayetci oldum. Benim başıma gelen bu dolandırıcılık olayından dolayı oldukca mağdur oldum. Şimdi Suriyeli eşim de beni bırakıp ulkesine donecek ne yapacağımı şaşırdım."
Şikayet uzerine soruşturma başlatan polis olayla ilgili calışması devam ediyor.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cocuğu olmadığı icin eşinin uzerine kuma getirdiği kadın, 1 haftada 70 bin TL dolandırdı