Avusturya'da Sebastian Kurz'un yeniden siyaset sahnesine donmesiyle 'en genc ikinci hukumet lideri' olarak anılan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, 'calışma hayatında herkes icin bir sonraki adım' olarak tanımladığı yeni sistemi hayata gecirmek icin kolları sıvadı. Sistem, haftada dort gun altı saat calışmayı ongoruyor.
[h=3]"İNSANLAR AİLELERİNE ZAMAN AYIRSIN"[/h] Marin, "İnsanların ailelerine, sevdiklerine, hobilerine ve kultur gibi yaşamını diğer yonlerine daha fazla vakit ayırmayı hak ettiklerine inanıyorum. Finlandiya vatandaşlarının daha az calışmasına izin vermek onemli. Mesele, kadınca bir tarzla yonetmek değil, secmenlere yardım sunmak ve sozlerinizi tutmakla ilgili" dedi.
Sosyal Demokrat Parti'nin Lideri Sanna Marin, Ulaştırma Bakanı olarak gorev yaptığı donemde de daha kısa calışma surelerini savunuyordu.
[h=3]BİR ŞİRKET UYGULUYOR[/h] Avustralya merkezli reklam ve pazarlama şirketi Versa da haftada dort gun calışma sistemini uyguluyor. Versa calışanları hafta sonuna ek olarak Carşamba gunleri izin yapıyor. Şirket, bu şekilde kÂr oranlarının yuzde 300 arttığını savunuyor. Rusya'da da Calışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı'nın uretkenliği artırmak icin yururluğe koyulması planlanan 'haftada dort gun calışma sistemini' test etmeyi değerlendirdiği belirtiliyor.
[h=3]MİCROSOFT DENEDİ[/h] Gectiğimiz yıl kasım ayında teknoloji devi Microsoft'un Japonya şubesi bir ay boyunca gercekleştirdiği denemede calışanlarına haftada uc gun izin vermiş, denemenin sonunda verimliliğin yaklaşık yuzde 40 arttığı gorulmuştu.
Finlandiya'da 34 yaşındaki Sanna Marin dunyanın en genc Başbakanı oldu [h=4]Haber Videosu[/h]: Finlandiya Başbakanı Marin, haftada 4 gun calışma sistemini onerdi
Finlandiya Başbakanı Marin, haftada 4 gun calışma sistemini onerdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Finlandiya Başbakanı Marin, haftada 4 gun calışma sistemini onerdi