Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN TURK ve Kanal D ortak yayınında yerli otomobile ilişkin soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan favori yerli otomobil modelini acıkladıktan sonra yerli otonun fiyatı ile ilgili de acıklama yaptı.
[h=3]"LACİVERDİN İCİ COK RAHAT"[/h] "Yerli otomobili nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde cevap verdi:
İlk arkadaşlar bu tasarımını getirdikleri zaman. Bu tasarım bana ayrı bir heyecan vermişti. Beş babayiğit derken o kararlılıkla attık. Bu beş babayiğitle hatrı sayılır onemli iş adamları. Bu iş zaten boyle oluyor. Daha onceleri ben bazı sektorun icerisinde olan iş adamlarımızla da konuşmuştum ama netice alamamıştım. Atılan adımda da gerek CEO durumda olan arkadaşımız da yurt dışında kendini ispatlamış. Bu adımı atmış olduk. 5 ayrı tasarımda da hakikaten şu an tabi 3 tasarım ortaya cıkmış vaziyette. Favorim şu ana kadar lacivert. İci cok rahat. Hız konusunda iyi konumda. İnşallah bu yılın sonu itibariyle testte ileri adım atılacak. 2022 bu işin tamı olacak.
İşte Erdoğan'ın test suruşu yaptığı lacivert SUV modeli [h=3]KAC PARA OLACAK?[/h] Yerli otonun en cok merak edilen sorusuna da cevap veren Erdoğan, "Halkımızın alabileceği bir fiyatta olacak. Bir defa o olmazsa surumden kazanma felsefesi yurumez. İlk donemlerde cok onemli. Biz elektrikli bir otomobil yapıyoruz. Tamamen cevreci. Bir diğer boyutu da on ve arka koltukta ciddi bir rahatlık var" dedi.
[h=3]YERLİ OTO HEYECANLA BEKLENİYOR[/h] Turkiye'nin uzun yıllar ozlemini cektiği ilk yerli ve milli otomobil, 27 Aralık Cuma gunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtıldı. İlk muşterisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu yerli otomobil, tanıtımın ustunden daha dort gun gecmiş olmasına rağmen cok sayıda sipariş aldı.
[h=3]BELEDİYELER, KULUPLER, ŞİRKETLER...[/h] Yerli otomobile talip olduklarını duyuranlar arasında yerli otomobile karşı cıkan CHP'nin elindeki İstanbul Buyukşehir Belediyesi ve Ankara Buyukşehir Belediyesi de bulunuyor.
Tanıtımı yapılmadan once dahi bir cok sipariş alan yerli otomobilden taksiciler 20 binin uzerinde bir sipariş vereceklerini acıklamasının ardından Devlet Malzeme Ofisi, 30 bin adet sipariş vereceğini acıkladı.
[h=3]2022'DE YOLLARDA[/h] Yerli aracın SUV ve Sedan modelleri, Gebze'deki TOGG (Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) merkezinde torenle kamoyuna tanıtıldı. Fabrika yapımının 2020'de bitmesi, ardından yerli otomobilin uretimine başlanması planlanıyor. Yerli otomobilin ilk serisinin uretiminin de 2022'de tamamlanması hedefleniyor.
[h=3]YUZDE YUZ ELEKTRİKLİ[/h] Yerli otomobil elektrikli motorla calışacak. Otomobilin bu nedenle sessiz calışması ve emisyon salmaması bekleniyor.
Erdoğan'dan yerli otomobilin fiyatıyla ilgili acıklama: Halkımızın alabileceği bir fiyatta olacak [h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Erdoğan, en cok beğendiği yerli otomobil modelini acıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en cok beğendiği yerli otomobil modelini acıkladı
Otomobil Forumları0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, en cok beğendiği yerli otomobil modelini acıkladı