İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya'ya asker gonderme tezkeresine 'hayır' oyu verirken, Suriye'de yaşananlardan yola cıktıklarını soyledi. Akşener, "Buradaki ders, deneyim Libya konusunda 'mechule hayır' dememize sebep oldu. Ben 8 sene Meclis'i yonettim. İlk defa ucu acık, belirsiz ve tum yetkilerin cumhurbaşkanına verildiği tezkere ile karşı karşıya kaldık" dedi.
[h=3]"ATATURK İLE BARIŞIK OLMAK TURKİYE İCİN GEREKLİ"[/h] İYİ Parti lideri Akşener, partisi tarafından duzenlenen 'Yerel Yonetimler Calıştayı'na katıldı. Aralarında Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu belediye başkanlarına ve belediye meclis uyelerine hitap eden Akşener, kendisini 'Turk milliyetcisi' olarak tanımlamış siyasetci olduğunu, cumhuriyet değerleriyle ve Ataturk ile barışık olmanın Turkiye icin gerekli olduğuna inandığını soyledi.
[h=3]"MANSUR YAVAŞ BİZİM PROJEMİZDİ"[/h] Turk milliyetciliği yolunun, en az 150 yıllık birikime sahip olduğunu kaydeden Akşener, "Ama biz bu ulkeyi somut olarak yonetecek bir projeyi hayata geciremedik. Mansur Başkan siz bizlerin projesiydiniz. Biz başbuğumuzu cumhurbaşkanı, başbakan yapamadık. Şimdi diyorlar ya 'Mansur Yavaş'ın secilmesine Meral Akşener sevindirik oldu'. Sevindirik oldum başkanım; cunku ilk defa bir arkadaşımız somut olarak Ankara Buyukşehir Belediyesi'nin başkanı oldu. Elbette CHP'ye ve CHP Genel Başkanı'na da teşekkur borcluyum" diye konuştu.
[h=3]"ESAD İLE GORUŞMEYE HAZIRIM"[/h] Meral Akşener, Libya tezkeresi oncesi partisinin başkanlık divanını iki kez topladıklarını ve partinin uzmanları ile bir araya gelip, calıştıklarını kaydetti. Libya tezkeresine 'hayır' oyu verdiklerini hatırlatan Akşener, şoyle konuştu: "Suriye deneyiminden sonra elimizse ne gecti? Kimine gore 40, kimine gore 50 milyar dolar harcama, 5 milyon Suriyeli sığınmacı, kapımızda 250 bin civarında İdlib'den gelen sığınmacı. Bir bakana sordum, 'Kac kişi olur' dedim, '2 milyon kişi' dedi. 'Durdurabilir miyiz' dedim, 'Mumkun değil, kapıları tutamayız' dedi. Etti mi 7 milyon? ABD şirketleri Beşşar Esad ile anlaşma imzalıyor. Emperyalistler once Suriye'yi yıktılar şimdi kendi şirketlerine 700-800 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Turkiye bu işten cırak cıktı. Onerimiz nedir? Kardeşim hissiyatı, duygusallığı, siniri bir kenara bırak. Rasyonel, gercekci, sağduyulu ol. Esad ile barış. Sayın Erdoğan sinirini yenemiyorsan rasyonel olamıyorsan ben Suriye'ye gidip, Esad ile goruşmeye, bu problemi cozmeye hazırım. Turkiye'yi yeniden cırak cıkarmanın bir anlamı yok. Buradaki ders, buradaki deneyim, Libya konusunda 'mechule hayır' dememize sebep oldu."
[h=3]"UCU ACIK, NET DEĞİL"[/h] Akşener, 8 yıl Meclis'i yonettiğini kaydederek, "İlk defa ucu acık, belirsiz ve tum yetkilerin cumhurbaşkanına verildiği bir tezkere ile karşı karşıya kaldık. Cercevesi yok, net değil" dedi. İYİ Parti lideri Akşener, son yapılan kamuoyu araştırmalarına da değinerek, iyileştirilmiş, guclendirilmiş parlamenter sisteme halkın yuzde 63'unun destek verdiğini belirterek, "İyileştirilmiş ve guclendirilmiş parlamenter sisteme donuşun yolu acıldı, bundan kacış yok" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Akşener, Libya'ya asker gonderme tezkeresine neden 'hayır' dediklerini acıkladı: Ucu acık, belirsiz bir tezkere