Yurt dışında da tanıtım calışmalarını surduren Erzurum, farklı pazarlardan turist cekmek icin ceşitli girişimlerde bulunuyor.
Bolgenin tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı duzenleyen Kultur ve Turizm Muduru Fikret Ozturk, Erzurum'da bu yıl 6 bin Polonyalı turisti ağırlayacaklarını belirterek, ''Sezon boyunca 6 bin Polonyalı turist Erzurum'a kış sporları icin gelecek'' dedi.

Fikret Ozturk
Ozturk, Erzurum'un 2011 Universitelerarası Kış Oyunları kapsamında Palandoken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılan yatırımlarla uluslararası bir kış turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini soyledi.
Kultur ve Turizm Bakanlığı'nın yuruttuğu calışmalar sonucunda Polonya'da 27-29 Eylul tarihleri arasında bir toplantı yapıldığını ifade eden Ozturk, bu toplantıya Polonya Şehir Acentaları Birliği ve buyuk acentelerin katıldığını belirtti.
Ozturk, toplantı sonucunda varılan anlaşma sonucu Erzurum'a bu kış 6 bin Polonyalı turistin getirilmesinin kararlaştırıldığına dikkati cekerek, şunları soyledi:
''Sezon boyunca 6 bin Polonyalı turist Erzurum'a kış sporları icin gelecek. Oradan buraya direkt ucak seferleri yapılacak. Tabii bu bizim icin bir başlangıc olacak. Slovakya ve Romanya gibi ulkelerle anlaşma yapan otellerimiz mevcut. Bakanlığımız Polonya'daki tanıtımlarına devam ediyor. Bu tanıtım kampanyası cercevesinde 80 basın mensubu tanıtım calışmalarına katkı sağlayacak. Bakanlığımız Erzurum'u ozel olarak tanıtmaya başladı. Nasıl ki yaz aylarında Antalya turizmin başkentiyse kışın da Erzurum turizmin başkenti olacak. Palandoken'de altyapı yonunde sıkıntı yok. Konaklı Kayak Tesisleri icin de calışmalarımız devam ediyor.''
Turizm haber