Trump yonetiminin İranlı General Suleymani'yi oldurmesi, ABD Kongresi'nde senatorler tarafından şiddetli eleştirilere maruz kaldı. Eleştirilerinin ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, kararı savunmak icin Twitter'dan paylaşım yaptı.
[h=3]"11 EYLUL SALDIRILARINA YARDIM ETTİ"[/h] ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence yaptığı paylaşımda, "Suleymani binlerce Amerikalının oldurulmesinden sorumlu. 11 Eylul saldırılarını gercekleştiren 12 teroristin 10'unun Afganistan'a seyahat etmesine yardım etti" diyerek saldırıyı meşrulaştırmaya calıştı.
Politika uzmanlarının eleştirilerine rağmen, Pence'in basın sekreteri olan Kate Walderman'ın acıklamalarında Suleymani'nin 11 Eylul saldırılarına yardım ettiği ancak kanıtlanmadığını iddia etti.
[h=3]ESKİ FBI AJANI YALANLADI[/h] Pence'in acıklamalarını eleştirenlerden biri de eski FBI ozel ajanı Ali H. Soufan oldu. Soufan, 11 Eylul saldırıları ile Suleymani'nin ilişkilendirmesi sonrası Twitter'da, Pence'e seslendi.
[h=3]"SULEYMANİ ONLARDAN BİRİ DEĞİLDİ"[/h] Soufan paylaşımında, "Bay Başkan Yardımcısı, oncelikle 11 Eylul saldırılarını 19 terorist duzenledi. 15'i Suudi, 2'si Birleşik Arap Emirliği vatandaşı, 1'i Mısırlı ve 1'i Lubnanlıydı. İkincisi Suleymani bircok kotu şey yaptı ama bu (11 Eylul saldırıları) onlardan biri değildi" ifadelerini kullandı.
[h=3]ARAPCA KONUŞABİLEN 8 AJANDAN BİRİYDİ[/h] Soufan, FBI'da calıştığı donemde Arapca konuşabilen 8 ajandan biriydi. 11 Eylul saldırıları oncesi Yemen'de bulunan Soufan saldırı ile alakalı elde ettiği istihbaratı CIA ile paylaştığını iddia etmişti. Afganistan'da da gorev yapan Soufan, 2005'te FBI'daki gorevinden istifa etmişti.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Eski FBI ajanı, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kasım Suleymani hakkındaki acıklamalarını yalanladı
Eski FBI ajanı, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kasım Suleymani hakkındaki acıkla
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Eski FBI ajanı, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kasım Suleymani hakkındaki acıkla