Bakan Varank, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bolgesi (OSB) ve İscehisar ilcesindeki sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu, Savrukoğlu Ziraat Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketince uretilen "SAR" isimli surucusuz tarım aracını uzaktan kumandayla hareket ettirdi.
Demmak Demireller Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş'de uretilen "Deve" isimli kaya kamyonunu inceleyen ve test suruşu yapan Bakan Varank, gazetecilere, Afyonkarahisar'ın cok onemli bir tarım şehri olduğunu, turizmde de Turkiye'nin goz bebeği olmaya başladığını soyledi.
[h=3]"SANAYİCİLERİMİZ, KAYA KAMYONUNU SIFIRDAN TASARLAYIP URETTİ"[/h] Demmak'ın urettiği kaya kamyonun 30 ton yuk taşıyabildiğini aktaran Varank, şoyle konuştu:
"Turkiye'de uretilmeyen ve onemli bir pazarı olan bir arac. Ulkemizin de tamamen ithal ettiği araclar. Bu firmamız, bu urettiği ilk aracla bundan sonra seri uretime gececek. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kendileriyle goruş alışverişinde bulunuyoruz. Nasıl faydamız dokunabilir, bu aracları Turkiye'de nasıl yaygınlaştırabiliriz, kendileriyle goruştuk. Aracı da kullanma fırsatım oldu. Gercekten cok guclu bir arac. Bunu tek başına sanayicilerimiz, sıfırdan tasarlayıp urettiler. Gorduğunuz gibi bize de kullanarak gururlanmak duşuyor. Ben kendilerine cok teşekkur ediyorum. "
[h=3]"TURKİYE İNANIRSA HER ŞEYİ URETEBİLECEK KABİLİYETTE"[/h] Bakan Varank, Turkiye'nin aslında her şeyi uretebilme kabiliyetine sahip bir ulke ve en buyuk değerin de 82 milyonluk insan gucu olduğunu vurguladı.
Turkiye'deki genc nufusun cok yetenekli olduğuna işaret eden Varank, "Gecen cuma gunu, Turkiye'nin otomobilini tanıttık. Halkımızda ve vatandaşlarımızda nasıl bir coşku oluşturduğunu ve sahiplendiğini gorduk. Hatta butun kamuoyu gordu. Yani Turkiye, inanırsa her şeyi uretebilecek kabiliyette. Bunun en guzel orneklerinden biri ise arkamızda duruyor." dedi.
[h=3]"URETİCİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"[/h] Turk sanayicisinin yetenekli olduğunu ve kısıtlı imkanlarla mucize denilebilecek neticeler alabildiklerini belirten Varank, şunları kaydetti:
"Biz, bakanlık olarak ureticilerin her zaman yanındayız. Onlara ceşitli teşvik mekanizmalarıyla ve desteklerle yardımcı olmaya calışıyoruz. Mevzuatlarla onların onunu acmaya calışıyoruz. Ozellikle de onumuzdeki surecte 2023 yılına giderken secimsiz bir donemdeyiz. Biz, Turkiye'nin bu surecte cok guzel bir başarı hikayesi yazacağını biliyoruz. Bunu da katma değerli uretimle yapacağız. Ben sanayicilerimize, 'gelin yatırım yapın, uretim ve istihdam sağlayın' diyorum. Biz de onların yanındayız."
Bakan Varank'a ziyaretlerinde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Ozkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Huseyin Sezen eşlik etti.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Bakan Varank "surucusuz tarım aracı" ve "kaya kamyonu"nu test etti