Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Turkiye'nin Otomobili'nin uretiminde ihtiyac duyulacak teknik elemanın yetiştirilmesi icin ilk kez motorlu araclar teknolojisi alanında elektrikli araclar dalı acılacağını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore, Bakan Selcuk, Turkiye'nin Otomobili icin teknik eleman desteği mujdesini verdi.
"Oğrencilerimiz, oğretmenlerimiz ve tum toplumumuzun heyecanını biz de paylaşıyoruz." ifadesini kullanan Selcuk, Turkiye'nin Otomobili'ni uretecek nitelikli iş gucunun yetiştirilmesi icin suratle calışmaların başladığını duyurdu.
Bakanlık olarak mesleki ve teknik eğitimi yeniden yapılandırırken ulkenin ihtiyaclarını goz onunde bulundurduklarını belirten Selcuk, bu kapsamda cok sayıda yeni projeyi son bir yılda başarılı şekilde uygulamaya koyduklarını aktardı.
Savunma sanayi alanında ihtiyac duyulan teknik eleman ihtiyacını karşılamak uzere ASELSAN ile Ankara'da istihdam garantili ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulduğunu, mesleki ve teknik eğitimde ilk kez yuzde 1'lik dilimden oğrenci alındığını anlatan Selcuk, benzer şekilde otomotiv, endustri, biyoteknoloji, uzay-havacılık ve saatcilik sektoru gibi pek cok alanda kullanılan ve ileri teknolojinin temelini oluşturan mikromekanik alanında istihdam garantili mesleki eğitim verilmeye de ilk kez 150 yıllık Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlandığını bildirdi.
[h=3]YERLİ OTOMOBİL İCİN ELEKTRİKLİ ARAC DALI ACILACAK[/h] Bakan Selcuk, şunları kaydetti:
"Kırıkkale'de Makina ve Kimya Endustri Kurumu ile savunma sanayine yonelik yeni bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi kuruyoruz. Yerli otomobil projesine de uretimin yapılacağı Bursa'da ihtiyac duyulacak teknik eleman yetiştirmek uzere ilk kez motorlu araclar teknolojisi alanında elektrikli araclar dalı acacağız. Bu amacla Bursa Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni sectik. Bakan Yardımcım Mahmut Ozer'in koordinasyonunda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğumuz calışmalarına başladı. Onumuzdeki eğitim oğretim yılı itibarıyla bu alana ilk oğrencilerimizi alacağız."
[h=3]SINAVLA OĞRENCİ ALINACAK[/h] Bakanlık'tan yapılan acıklamaya gore, "elektrikli araclar dalı", Turkiye'nin otomobili projesinde ihtiyac duyulan teknik elemanın yetiştirilmesi amacıyla fabrikanın kurulacağı Bursa'da eğitim veren Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde motorlu araclar teknolojisi alanında ilk kez acılacak.
Kısa surede mufredatı oluşturulacak alan programı doğrultusunda oğretmen eğitimleri gercekleştirilecek ve bu alana gelecek eğitim oğretim yılında Liselere Gecis Sistemi (LGS) kapsamında sınavla oğrenci alınacak.
Elektrikli araclar dalında oğrencilere hibrit araclar, elektrikli araclar, hidrojenle calışan araclar, pil teknolojisi, elektrikli motorlar, sensorler, goruntu işleme, led teknolojisi, CCTV (Kapalı Devre Kamera Sistemleri), mekanik sistemleri, şarj istasyonları teknolojisi, elektroliz teknolojileri ile ilgili yetkinlikler kazandırılacak.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: MEB'den Turkiye'nin Otomobili'ne nitelikli iş gucu desteği! Lisesi acılacak