Diyarbakır'ın Silvan ilcesinde buyukbaş hayvan ciftliği kuran iki kardeşin, piyasadan topladıkları yaklaşık 20 milyon lira ile kayıplara karıştığı iddia edildi. Olay akıllara Ciftlik Bank vurgununu getirdi.
Yaklaşık 7 ay once Silvan'a bağlı Gunduz koyunde ciftlik kuran iki kardeş Diyarbakır'ın Silvan, Hazro, Bismil, Kulp ile Batman'ın Sason ilcelerindeki ciftcilerden yaklaşık 20 milyon lira değerindeki buyukbaş hayvanlarını alarak kayıplara karıştı. M.A. ve A.A.'dan iki gun haber alamayan koy sakinleri, zanlıları bulmak icin harekete gecti. Mağdurlar, cep telefonlarını kapatıp sırra kadem basan kardeşlerin bulunması icin emniyete başvurdu.
[h=3]"BU ŞAHISLARDAN ŞİKAYETCİYİZ"[/h] Mağdurlar, M.A. ve A.A.'nın koylerine yakın bir yerde yaklaşık 7 ay once ciftlik kurduğunu soyledi. Mağdurlar, "Koyumuze yakın bir yerde 7 ay once ciftlik kurdular, bize yakın olması nedeniyle onlara guvendik. Bize yuksek karla kazanc sağlayacağını soyledi ve kabul ettik. Kendilerine ulaşmak istedik. Ancak uzun bir sure bizi oyaladılar, bugun yarın geliyorum diyerek bahaneler urettiler. Bir sure sonra da telefonlarımıza cıkmamaya başladılar. Şimdi adamları arıyoruz bulamıyoruz. Bu şahıslardan şikayetciyiz" dedi.
[h=3]"BU CEVRENİN HEPSİNİ DOLANDIRDILAR"[/h] Dolandırıcılara ineğini veren fakat kısa sure sonra hayvanını alıp dolandırılmaktan kurtulan Abdullah Oruclu isimli vatandaş ise "Geldiler buraya ciftlik kurdular. Mardinli diye biliyorduk. Geldiler buraya ciftliği yaptılar, 5-6 kardeş diye tanıttılar kendilerini. Ben bunları biliyorum. 6-7 aydır buradaydılar. Hazro, Kulp, Silvan, Lice bu cevrenin hepsini dolandırdılar ve kacıp gittiler. Duyduğuma gore 20 milyon toplayıp kacmışlar. Ben 49 bin liralık inek vermiştim, zorla aldım onlardan" diye konuştu.
[h=3]OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI[/h] Zanlılar M.A. ve A.A.'ya ulaşılamazken, guvenlik gucleri olayla ilgili geniş capta inceleme başlattı. 2016'da Ciftlik Bank'ı kuran Mehmet Aydın, 2018'de 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira para toplamış ve ardından kayıplara karışmıştı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Diyarbakır'da ikinci Ciftlik Bank vakası! 20 milyon liralık vurgun yaptılar
Diyarbakır'da ikinci Ciftlik Bank vakası! 20 milyon liralık vurgun yaptılar
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Diyarbakır'da ikinci Ciftlik Bank vakası! 20 milyon liralık vurgun yaptılar