Antalya'nın Alanya ilcesinde trafik kazası sonrası yuzune saplanan demir cubukla Akdeniz Universitesi (AU) Hastanesi'ne getirilen Emre Gundoğan'ı (21), itfaiye ekibi ve plastik cerrahlar, ameliyathanede birlikte calışarak yaşama dondurdu.
Alanya ilcesinde, 1 Ocak gunu saat 02.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında yuzune bariyerin demir cubuğu saplanan Emre Gundoğan, Alanya Devlet Hastanesi'ne goturuldu. Demirin sol goz kenarından girip yuzunden cıktığı Gundoğan, ilk mudahalenin ardından AU Hastanesi'ne sevk edildi.
[h=3]İTFAİYE EKİPLERİNDEN YARDIM İSTENDİ[/h] Emre Gundoğan'ın ameliyatı icin hazırlık yapan AU Tıp Fakultesi Rekonstruktif Estetik ve Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ozlenen Ozkan, saplanan demir cubuğun cok buyuk olmasından dolayı itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Ameliyathaneye giren itfaiye ekibi, Gundoğan'ın yuzune saplanan demirin dışta kalan kısmını kesti. 3 saat suren ameliyatın ardından Gundoğan yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.
[h=3]"TEK BAŞIMIZA CIKARMA İHTİMALİMİZ YOKTU"[/h] Prof. Dr. Ozlenen Ozkan, demir cubuğu tek başlarına cıkarma ihtimali olmadığı icin itfaiye ekibinden yardım istediklerini belirterek, "Demir tek bir noktadan girmiş. Hasta bu anlamda şanslı ama sol gozenden boynuna kadar icerdeydi. Demirin dışarıda kalan bolumu buyuk bir ağırlık teşkil ediyordu. O ağırlığı hafifletmek adına itfaiye ekipleri geldi, dışta kalan demir parcasını kesti. Daha sonra ameliyata devam ettik. Tabi ki demiri hemen cıkartamıyorsunuz. Cunku orada bulunan buyuk damarların demir tarafından yırtılmış olma ihtimali cok yuksek. Demiri cıkardığınız anda ulaşamadığınız damar hasar gorduyse hastayı o anda kaybedebilirsiniz. Bunun icin bazı onlemler aldık. Aldığımız onlemlerden sonra demiri daha guvenli cıkardık" diye konuştu.Hastanın daha sonra hasarlı bolgelerini onardıklarını, şu an gozunun sıkıntılı olduğunu aktaran Prof. Dr. Ozkan, "Hastamızın yoğun bakımda tedavisini surduruyoruz. Beyinle ilgili sıkıntıları olabilir, uyutuyoruz. Sonrasındaki takiplerde hastanın durumuyla ilgili bilgiye sahip olacağız" diye acıklamada bulundu.
[h=3]BUYUK DENEYİM[/h] İtfaiye ekipleriyle birlikte ameliyathaneye girerek hastaya mudahale etmenin kendileri icin de cok buyuk deneyim olduğunu soyleyen Prof. Dr. Ozlenen Ozkan, "Kendilerine cok teşekkur ediyorum. Cok soğukkanlı ve profesyonel calıştılar. Ameliyathane dışında da yapılabilirdi ancak herhangi bir sorun olduğunda mudahale edemezdik. İtfaiye ekipleriyle ameliyathanede daha guvenli calıştık" dedi.
[h=3]OPERASYON 3 SAAT SURDU[/h] Ameliyatın yaklaşık 3 saat surduğunu belirten Prof. Dr. Ozkan, "Takip surecinde cekilen filmlerle aşağı yukarı ne olduğu hakkında bilgimiz olacak. Şu an konuşmak icin erken. Cok ciddi bir yaralanmaydı, bizim onceliğimiz hastayı hayatta tutabilmekti. Hasta bu anlamda şanslı, biz de mutluyuz. Gozuyle ilgili bilgimiz şu anda yok. Cunku bize geldiğinde gozunde cok ciddi yaralanma vardı. Onarmaya calıştık, artık bundan sonraki surecte hastanın ne kadar zarar gorduğunu anlayacağız" diye konuştu.
İtfaiye deyince insanın aklına sadece yangın sondurme olaylarının geldiğini soyleyen Prof. Dr. Ozkan, "Ben burada daha cok duşunme fırsatı buldum. İyi ki varlar. Hayatımızda bir suru garip durumlarda bize yardımcı olabiliyorlar. Cok da soğukkanlı ve profesyoneller. Cok teşekkur ediyorum kendilerine" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Yuzune demir saplanan genci, itfaiye ve plastik cerrahlar kurtardı