Bursa'nın Merkez Nilufer ilcesi Mehmet Kemal Coşkunoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bolumu'nde oğrenim goren Yasin Sezen (17) ve Recep Kocaozağa (17), Apple marka cihazların bir acığını buldu. Sporla uğraşan iki genc, telefonlarına App Store uzerinden fitness uygulaması indirdi. Bu uygulamayı beğenmeyen gencler, uygulamayı iade etti. App Store'da indirdikleri uygulamanın iade işlemi gercekleştirdikten sonra uygulama icin odedikleri paranın hesaplarına iade edildiğini gordu. Bu işlemden sonra uygulamaya giren gencler, paralarının iade edilmesine rağmen uygulamanın telefonlarında durduğunu fark etti. Telefondaki uygulamayı bir takım ayar değişiklikleri yaptıktan sonra ikinci kez iade eden iki genc, uygulamayı satın alırken ilk yatırdıkları para miktarını tekrar aldı. Bu acık sayesinde hem uygulamayı ucretsiz kullanıp hem de uygulama iade işlemleri yaparak para kazanan iki genc, bu acığı Apple yetkililerine bildirdi. Apple tarafından acığı kapatmada yardımcı olmaları dahilinde kendilerine yuklu miktarda odul teklif edilen iki genc, odulu az bulduğu icin teklifi kabul etmedi.
[h=3]"FAZLADAN PARA ALABİLİYORUZ"[/h] Apple'da buldukları acığı anlatan Yasin Sezen, "Sporla uğraşıyorum. App Store'da gezinirken sporla ilgili bir uygulama buldum. Daha sonra uygulamayı satın alıp indirdim ve giriş yaptım. İlgimi cekmedi ve geri iade etmek istedim. Urunu iade ettim ve paramı geri aldım. Daha sonra uygulama bende kaldı ve paramı geri almış oldum. Konuyla ilgili bir kez daha para alabileceğimizi duşunduk ve uzun uğraşlar sonucunda Apple'dan paramızın bir mislisini daha geri aldık. Hem uygulama bizde kalmış oldu hem de yatırdığımız paranın bir mislisini daha kendimize kar olarak almış olduk. Denediğimiz coğu uygulamada aynı sonucu aldık. Farklı cihazlardan denedik. App Store'dan 100 liraya bir oyun aldığınızı duşunun. Bu uygulamayı geri iade ettiğinizde hem 100 lira sizde kalmış oluyor, hem de uygulama sizde kalmış oluyor. Yapmış olduğumuz işlem sayesinde fazladan 100 lira daha alabiliyoruz" dedi.
[h=3]"ACIĞI BULDUĞUMUZU KANITLADIK"[/h] Apple'ın teklif ettiği odulu beğenmediklerini belirten Recep Kocaozağa, "Acığı bulduktan sonra başka cihazlardan da test ettik. Apple yetkilileriyle iletişime gectik. Acığı bulduğumuzu kanıtladık. Yuksek bir miktarda para teklifiyle donuş yaptılar. O teklifi biz beğenmedik. Daha iyi bir fiyat verebileceklerini duşunduk. Yeni bir teklif bekliyoruz. Apple'nin kendi ayarları uzerinden ve kendi bilgilerimizi kullanarak boyle bir işlem yaptık. Ucuncu bir uygulama kullanmadık" ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Apple'ın acığını bulan Bursalı gencler, odulu beğenmedi
Apple'ın acığını bulan Bursalı gencler, odulu beğenmedi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Apple'ın acığını bulan Bursalı gencler, odulu beğenmedi