Osmaniye'nin Duzici ilcesinde belediye meclisi kararıyla ilceye giriş cıkış yapan tır, kamyon, minibus, doblo tarzı araclar, taksilerden işgaliye parası adı altında her aractan 5 ile 25 lira arasında para toplanmasına şoforlerden tepki geldi.
[h=3]KARAR OY COKLUĞUYLA ALINDI[/h] Duzici Belediyesinin 5 Aralıkta yapılan meclis toplantısında meclis uyelerinin oy cokluğu ile alınan kararıyla ilceye giriş cıkış yapan araclardan işgaliye parası adı altında para toplanmasına karar verildi.
[h=3]TAKSİ TURU ARACLARDAN 5 TL ALINIYOR[/h] Alınan meclis kararına gore ilceye giren tırlardan 25 TL, kamyondan 20 TL, 50 NC Transit turu araclardan 15 TL, Doblo turu araclardan (hafif ticari arac) 10 TL, taksi turu araclardan ise 5 TL toplanmasına karar verildi. Alınan karar gereği şehir merkezi girişine zabıta kontrol noktası oluşturuldu. Meclis kararında alınan karara yonelik ilceye giriş yapan araclardan arac turune gore makbuz karşılığında işgaliye parası toplanmaya başlandı.
[h=3]ŞOFORLER UYGULAMAYA TEPKİLİ[/h] Şoforlerden ise Duzici Belediyesinin bu uygulamasına tepki geldi. Bir ilac firması temsilcisi olduğunu belirten surucu, ilceye girişte 15 TL para odediğini belirterek "Yakışmayan bir uygulama olmuş. Ben yıllardır Duzici'ne gelip giderim. İlk defa boyle bir uygulama ile karşılaştım. İlac dağıtımı yapıyorum. Duzici'ne hizmet ediyoruz ama boyle bir olay ile karşılaşıyoruz. Yakışmıyor umarım bu yanlıştan donerler" şeklinde konuştu.
[h=3]"BU UYGULAMANIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"[/h] Bir esnaf ise "Belediyenin yaptığı bu uygulamayı yanlış buluyorum. Biz kucuk esnafız. Zaten yakıt paramız zor cıkıyor. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
[h=3]GOZLER BELEDİYE BAŞKANINDA[/h] CHP'li Duzici Belediye Başkanı Dr. Alper Oner ise meclis kararı ile alınan işgaliye parası ile ilgili herhangi bir acıklama yapmadı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Duzici Belediyesi ilceye giren araclardan "ayak bastı" parası alıyor
Duzici Belediyesi ilceye giren araclardan 'ayak bastı' parası alıyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Duzici Belediyesi ilceye giren araclardan 'ayak bastı' parası alıyor