Sivas'ta yaşayan 105 yaşındaki Seyit Cıngı, ilerleyen yaşına rağmen vakit namazlarını camide kılmaya calışıyor. Cıngı, yaptığı ibadetlerin kendisini dinc tuttuğunu soyledi.
Sivas kent merkezi Aydoğan Mahallesi'nde yaşayan 105 yaşındaki Seyit Cıngı, vakit namazlarını evine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki camide kılıyor. Cıngı, uzun yaşamasının sırrını da aksatmadığı ibadetlerine bağlıyor. 105 yaşında olduğunu ancak resmiyette 12 yaş kucuk gorunduğunu belirten Seyit dede, Ataturk'u, İsmet İnonu'yu ve bircok siyasi lideri gorduğunu belirterek, en buyuk arzusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile goruşmek olduğunu soyledi. Gunluk yaşamında cayı az tukettiğini ifade eden Seyit dede, sut ve sut urunlerini bolca tukettiğinin altını cizdi.
[h=3]"COK SAĞLIKLIYIM"[/h] Kendisini cok sağlıklı hissettiğini belirten Cıngı, "Benim doğumu kimliğe ufak yazmışlar, ben 105 yaşındayım. Bu zamana kadar her şeyi gordum. Ataturk'u, İsmet İnonu'yu, Fevzi Cakmak'ı, butun siyasileri gordum. Hayatta her şeyi yaptım, geldi gecti. Bir cami yaptırdım. Cayı az icerdim. Ayran, yoğurt ve sut cok yerdim. Beni onlar ayakta tuttu. Cok iyiyim sağlık olarak hamdolsun. Vakit namazlarında oğle ve ikindi icin camiye gidiyorum komşularımın yardımıyla. Diğer namazlarımı evde kılıyorum. Sabaha kadar ibadet yapıyorum, tespih cekiyorum. Cok ibadet beni hayatta tutuyor. Rabbime cok şukur" dedi.
[h=3]"CUMHURBAŞKANIMIZI COK SEVİYORUM"[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyondan ve gazeteden takip ettiğini belirten Cıngı, en buyuk arzusunun kendilerini gormek olduğunu soyledi. Cıngı, "Allah'a cok şukur. Hayatımda iyiliği de, kotuluğu de yaşadım. Kıtlığı da gordum cocukluğumda. Şimdi bolluk var, cok guzel. Hukumet iyice, Allah gonderdi Cumhurbaşkanımızı. Cumhurbaşkanımızı tanıyorum, fotoğraflarını goruyorum. Cumhurbaşkanımızı gormek isterim. Cumhurbaşkanımızı cok seviyorum keşke gelse" diye konuştu.
Vatandaşlar, 105 yaşındaki Seyit Cıngı'nın ibadetlerine bağlılığı ile gencler icin guzel bir ornek olduğunu soylediler.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 105 yaşındaki Seyit dede uzun yaşamın sırrını anlattı