Resmi ilanların bir santimetrekaresinin tek sutundaki yayım ucreti KDV haric 17 lira olarak ucretlendirilecek. Soz konusu resmi ilan bedeli, gunluk fiili satış ortalaması 50 binden az olmayan gazeteler icin KDV haric 47 liradan hesaplanacak.
[h=3]UCRETLER DEĞİŞTİ[/h] Resmi ilan fiyat tarifesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara gore, resmi ilanların yayım ucreti, gazetelerin sayfa duzenleri esasını teşkil eden sutun boyu uzerinden bir santimetrelik olcumle elde edilen sutun-santim birimi esas alınarak hesaplanacak.
İlan metinlerinin dizgisinde "arial" yazı karakteri ve gunluk fiili satış ortalaması 50 binden az olmayan gazetelerde yayımlanacak resmi ilan metinlerinin yazı karakterinin 9 punto olması gerekecek. İlan metninin, 5 santimetrelik kısmında en az 14 satır yazı bulunacak ve tek sutun genişliği 32 milimetre olacak.
[h=3]RESMİ İLANLARIN BAŞLIKLARI[/h] Gunluk fiili satış ortalaması 50 binden az gazetelerde yayımlanacak resmi ilan metinlerinin yazı karakterleri ise 10 punto olacak. İlan metninin 5 santimetrelik kısımda en az 12 satır yazı bulunacak, tek sutun genişliğinin 37 milimetre olması gerekecek. Diğer taraftan bir sutunu gecen resmi ilanlarda sutun aralarındaki boşluklar, 3 milimetre uzerinden hesaplanmaya devam edilecek.
Resmi ilanların başlıkları ilan metinleriyle orantılı olacak ancak ilan metni, başlık dahil 200 sutun-santim uzerindeki resmi ilanların başlıkları 24 puntoyu, 100 ila 200 sutun-santim arasındakiler 20 puntoyu, 50 ila 100 sutun-santim arasındakiler 16 puntoyu, 50 sutun-santimin altındakiler ise 14 puntoyu gecemeyecek.
Anılan remi ilanların yayım oncesindeki dizgi tertip işlemleri, ilan başlığı ile ilan metni arası 3 milimetre, ilan cerceve kalınlığı 0,5 milimetre, metin ile cerceve arasındaki boşluklar da 3 milimetre olacak. Kelimeler arasında bir karakter boşluğu bırakılacak.
Daha buyuk puntolu harflerle veya daha dar sutuna dizilen ilanlar ile satır aralarında gereğinden fazla boşluk bırakılan ilanlarda, bu acıklamalar cercevesinde kıyasen hesaplama yapılacak.
Kaynak: AA