Denetim ve uyarılara rağmen kacak hafriyat ve moloz dokumleri devam ediyor. Tuzla'ya bağlı Tepeoren Mahallesi'nde kacak dokumler cevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Zabıta da kacak dokum yapan hafriyat kamyonları nedeniyle zor anlar yaşıyor.
[h=3]TAKİP EDİLDİĞİNİ FARK EDİNCE YOLUN ORTASINA BOŞALTTI[/h] Bir kamyonla zabıta ekiplerinin yoluna hafriyat dokulmesi kameraya yansıdı. Gectiğimiz gunlerde yaşanan olayda hafriyat kamyonunun ara yola girdiğini goren Anadolu Yakası zabıta ekipleri aracı takibe aldı. Takip sırasında kamyonun yola molozları dokmesi uzerine harekete gecen zabıta, kamyonun onune gecmeye calıştı. Ancak durumun farkına varan kamyon surucusu damperi acık şekilde kacmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından kamyon surucusu izini kaybettirdi. Kamyon surucusunun yakalanması icin durum polis ekiplerine bildirildi. Surucunun hafriyatı yola dokup kacması zabıta tarafından goruntulendi.
[h=3]ORMANIN İCİNE DAHA COK DOKUYORLAR[/h] Tuzla'ya bağlı Tepeoren Mahallesi'nde yaşayan Yahya Coşkun, Resmen yola dokmuş. Ama ormanın icine daha cok dokuyorlar. Bunu gece yapıyorlar. Genelde inşaat atığı cok dokuluyor. Bir ihbar bulunmuyoruz, ne yapacaksın ki Ama gozumle ormanda dokulduğunu cok gordum. Ben avcıyım. Ormanda gezdiğim icin birkac sefer rastladım. Bence denetim yeterli değil. Mesela gunduz ava gidiyorum. Gittiğim bolgede cumartesi bir şey yokken pazar gunu gittiğimde inşaat atığı dolu oluyor şeklinde konuştu.
[h=3]KACAK DOKUYORLAR, EKİP GELİNCE DAMPERİ KALDIRIP KACIYORLAR[/h] Tepeoren'de yaşayan Abdullah Cam, Kacak dokuyorlar. Ekip gelince damperi kaldırıp kacıyorlar. Sağa sola, her tarafa dokum var. Denetim cok yetersiz. Yetersiz olduğu icin bunlar oluyor. Denetim sıkı olsa dokemez ifadelerini kullandı.
[h=3]YOL KENARLARINDA HAFRİYAT, MOLOZ VE PLASTİK ATIKLAR[/h] İstanbul'da 14 resmi hafriyat dokum sahası bulunuyor. Ayrıca hafriyat toprağı taşıyan kamyonlarda GPS sistemi bulunuyor. GPS sistemi bulunan kamyon sayısı 8 bin 900. Dokum icin para vermek istemeyenler, tum uyarılara rağmen kacak dokum yapmaya devam ediyor. Tuzla'da Orhanlı Gişeleri'ne yakın bir yerde yol kenarına kacak şekilde dokulen hafriyat ve moloz da dikkat cekiyor. Sadece hafriyat ve moloz değil yol kenarlarında plastik atıkları gormek de mumkun. Cevre sakinleri kacak dokumlerin ozellikle gece saatlerinde yapıldığını ve denetimlerin artırılması gerektiğini soylediler.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Tuzla'da kacak dokumun onune gecilemiyor
Tuzla'da kacak dokumun onune gecilemiyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tuzla'da kacak dokumun onune gecilemiyor