Turkiye'nin Otomobili'nin, Bilişim Vadisi'ndeki acılış toreni organizasyonunu gercekleştiren YRD İstanbul'un Yonetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz, Turkiye'nin Otomobili'nin on gosterim araclarının henuz vatandaşlarla buluşması icin erken olduğunu belirterek, "Marka lansmanı daha sonraki bir aşama ve marka lansmanıyla birlikte bildiğim kadarıyla araclar 7 bolgeyi dolaşacak ve vatandaşlarla buluşturulacak." dedi.
[h=3]"AYNI HEYECANI BİZ DE YAŞAMAYA BAŞLADIK"[/h] Turkiye'nin Otomobili on gosterim aracı tanıtımı projesine yaklaşık 1,5 ay once Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın talimatıyla başladıklarını aktaran Karadeniz, "TOGG ekibiyle ben daha oncesinde tanışmıyordum. TOGG CEO'su Gurcan Bey ve ekibiyle tanışıp onların profesyonel yaklaşımlarını, heyecanlarını gorunce aynı heyecanı biz de yaşamaya başladık. Gercekten cok doğru ve başarılı bir urun ortaya koymuşlardı. Ben şahsen kasım ayı başı gibi otomobilleri gordum onların heyecanın nedenlerini cok net anladım ve bu heyecanı birebir yaşamaya ben de başladım." diye konuştu.
[h=3]636 KİŞİLİK EKİPLE ETKİNLİK ALANI OLUŞTURULDU[/h] Karadeniz, bu heyecanı bir şekilde otomobillerle ilgili cok ayrıntı vermeden kendi ekibine de hissettirmeye başladığını ifade ederek, şunları soyledi:
"Sayın Bakan, projenin lansmanının Bilişim Vadisi'nde yapılmasını istiyordu. Cunku TOGG'un yonetim merkezi binası orada. Ama burada maalesef boyle bir lansmanı yapabilecek fiziki olanaklar yeterli değildi, kapalı bir mekan yoktu. O nedenle daha once şantiye alanı olarak kullanılan 17 bin metrekarelik bir alanı yeniden duzenleyerek, aşağı yukarı 11 bin 500 metrekarelik bir alanına asfalt dokerek, ulaşım olanaklarını planlayarak ve cadırlarla cozum ureterek bir etkinlik alanı oluşturmaya başladık. Bu calışma 636 kişilik bir ekiple bir bucuk aylık bir surede ortaya cıktı. Bu surecte TOGG ekibiyle tanıştıktan sonra bu etkinlikte birlikte calıştığımız Capital Event ekibiyle de bir araya geldik. Biz teknik cozumler, mekan cozumleri, teknik produksiyon gibi işleri hallederken onlar da Kerem Oba ve Bulent Mursaloğlu, icerik cozumlerine yoğunlaştılar ve cok başarılı bir iş ortaya cıkardılar gercekten."
[h=3]"DUNYADA KULLANILMAMIŞ CILGIN BİR YONTEM DENEDİK"[/h] Kasım ayında otomobilleri gorduğunu ve işe başlarken TOGG ile bir gizlilik anlaşması yaptıklarını aktaran Karadeniz, aracı gormuş olmasının heyecanlarını daha da artırdığını ve işe daha farklı bir acıdan bakmalarını sağladığını vurguladı.
Otomobilleri gordukten sonra işin ciddiyetini ve boyutunu biraz daha buyutmeye karar verdiklerini ve sahne tasarımlarını değiştirdiklerini anlatan Karadeniz, "Başardığımızı duşunduğumuz, otomobillerin alttan yukarı cıkarak davetlilere gosterildiği sahne, bildiğim kadarıyla dunyada bugune kadar kullanılan bir yontem değil. Otomobil lansmanlarında benim araştırmalarımda ve gozlemlerimde de hep karşıma cıkan şey; sunumun belli bir aşamasında ya bir perdenin arkasından otomobiller cıkar, ya otomobilin uzerindeki ortuler kalkar ya da en iyi cozum olarak sahnenin sağından ve solundan otomobiller cıkar. Biz farklı bir şey yapmak istedik. 2 otomobilimizi birden sunumlar ve konuşmalar bitikten sonra sahnenin altından cıkarmak gibi cılgın bir yontem denedik. Cılgın diyorum cunku bunu kapalı bir ortamda teknik olanakları her şeyi yerinde olan bir yerde yapmak cok kolay ama acık alanda yapıyorsunuz, yağmur riski var, zemine belli bir eğim vermek zorundasınız, hidrolik sistemler kendi icinde dengede olmak zorunda yani milimetrik hataları bile affetmeyecek bir cozum uretmeniz lazım ve planladığınız her şey o anda o otomobillerin oradan cıkmasına bağlı. Eğer olmasaydı sadece bizim icin değil o anı bekleyen milyonlarca insan icin hayal kırıklığı olurdu. Bunun olmaması icin ne gerekiyorsa planladık" şeklinde konuştu.
[h=3]ETKİNLİK 4 DİLDE GERCEKLEŞTİRİLDİ[/h] İşe başlarken bin 557 kişilik bir oturma duzeni planladıklarını ancak son gece yeniden duzenlemeler yaptıklarını belirten Karadeniz, "Baktık bu 2 binlerin uzerine cıkacak ve elemek cok mumkun değil. 2 bin 100 kişilik bir oturma duzeni planladık ve salon tamamen doldu, bir kişilik bile yer yoktu. Ayrıca 500 civarında da basın mensubu takip etti. Biz butun etkinliği Turkce dahil 4 dilde yaptık. Hem iceride simultane yaptık hem de uyduya cıktık. Butun dunyaya yayın yaptık." şeklinde konuştu.
[h=3]"7 BOLGEYİ DOLAŞACAK VE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK"[/h] Karadeniz, gosterim araclarının Turkiye'de dolaştırılması ve vatandaşlara gosterilmesi yonundeki beklentilere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların aracı gorme isteğinin farkında olduklarını vurgulayan Karadeniz, sozlerini şoyle tamamladı:
"Ben bunu TOGG CEO'muz Gurcan Karakaş ve Pazarlama Muduru Cağ Gunacar'ın marka lansmanı sırasında boyle bir projelerinin olduğunu biliyorum. Gurcan Bey de Cağ Bey de sonraki donemlerde bu tip planlamalar yapacaklarından bahsettiler. Ama bugun icin erken. Cunku onceki gun yaptığımız bir on gosterimdi yani bir lansman bile değildi aslında. Marka lansmanı daha sonraki bir aşama ve marka lansmanıyla birlikte bildiğim kadarıyla araclar 7 bolgeyi dolaşacak ve vatandaşlarla buluşturulacak. Turk insanı bunu hak ediyor. Yıllardır beklediğimiz bir şeydi bu. Herkesin belki yakından gormesi, temas etmesi, dokunması cok katkı sağlayacaktır. Pazarlama stratejisi olarak da cok katkı sağlayacaktır."
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Turkiye'nin Otomobili marka lansmanından sonra vatandaşla buluşacak
Turkiye'nin Otomobili marka lansmanından sonra vatandaşla buluşacak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turkiye'nin Otomobili marka lansmanından sonra vatandaşla buluşacak