Ankara'nın bir apartmanda cıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti. Olenlerden birinin yangında eve girip yardım etmeye calışan ust katta oturan komşu olduğu oğrenildi. Dumandan etkilenen 8 kişiden 4'unun durumunun ağır olduğu bildirildi.
Ankara'nın Altındağ ilcesine bağlı Karapurcek Mahallesi 439. Sokak'taki 4 katlı binanın giriş katında sabaha karşı henuz belirlenemeyen nedenle yangın cıktı. Alevleri fark eden cevre sakinleri itfaiyeye haber verirken, kimileri de bağırarak yardım istedi. Bu sırada yardıma koşan bazı vatandaşlar apartmanda oturanları, zillerine basarak uyandırmaya calıştı.
İceriye girmeye calışan bazı vatandaşlar, dairenin tamamını saran alevler ve kucuk caplı patlamalarla panik yaşadı. Yoğun duman nedeniyle ust katlarda oturanlar balkon ve pencerelere cıkarak itfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi.
[h=3]UST KATLARDA MAHSUR KALANLAR İTFAİYE MERDİVENİYLE KURTARILDI[/h] Kısa surede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere mudahale ederken ust katlarda mahsur kalanlar itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin guclukle mudahalede bulunduğu yangın kısa surede kontrol altına alınarak sonduruldu. Oksijen tupu ve gaz maskesi takarak iceri giren ekipler, evdeki iki kişiyi dışarı cıkardı.
Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri iceriden cıkarılan kişilerden birinin hayatını kaybettiğini belirlerken diğerini ağır yaralı olarak hastaneye sevk etti.
Binadaki yoğun dumanı tahliye edip iceri giren itfaiye ekipleri, iki kişinin daha cesediyle karşılaştı. Bu arada yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişinin yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadığı oğrenildi.
Binanın ust katlarında oturan ve yoğun dumandan etkilenen 8 kişi de sağlık ekiplerince cevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastaneye sevk edilenlerden 4'unun durumunun ağır olduğu bildirildi.
[h=3]YANGINDA OLEN 4 KİŞİNİN İSİMLERİ BELİRLENDİ[/h] Yangının cıktığı dairenin sahibi Huseyin Kocer'in, yangın sırasında oğlunun evinde misafirlikte olduğu oğrenilirken, yangında olenlerden birinin, Kocer'in torunu Semih Aktaş olduğu tespit edildi.
Yangında hayatını kaybedenlerin Semih Aktaş'ın arkadaşları Seyfi Gungor ve Naci Cankurtaran ile binada oturan Rahmi Yozgat olduğu belirlendi.
Evde inceleme yapan ekipler yangının elektrik sobasından cıkmış olabileceği ihtimali uzerinde duruyor.
Mamak'ta yılbaşı eğlencesine katılan Aktaş'ın, ailesinden habersiz saat 04.00 sularında arkadaşları ile dedesinin evine geldiği iddia edildi.
[h=3]EVDE MAHSUR KALAN GENCİ KURTARMAYA CALIŞIRKEN OLMUŞ[/h] Bu arada yanan evde bulunan bir gencin pencereye cıkarak "Arkadaşlarım oldu, kurtarın beni" diye bağırması uzerine binanın ust katında oturan Rahmi Yozgat'ın aşağı inerek yardım cağrısında bulunan genci kurtarmaya calıştığı ortaya cıktı. Yozgat'ın alevler icindeki daireye girmeye calıştığı sırada yoğun dumandan etkilenip yere duştuğu, surunerek dışarı cıkmaya calıştığı sırada kapının yanında hayatını kaybettiği belirlendi.
[h=3]KOMŞULARI YAŞADIKLARI KORKU DOLU DAKİKALARI ANLATTI[/h] Yangının cıktığı binanın arkasındaki apartmanda oturan Emre Doğan, saat 05.30 sıralarında duyduğu feryat sesleri uzerine uyandığını soyledi. Binadaki yangını gorerek hemen itfaiyeye haber verdiğini ve olay yerine koştuğunu anlatan Doğan, yoğun dumandan dolayı apartmana giremediğini anlattı. Yangının cıktığı dairenin demir parmaklıklarla cevrili penceresinden bir genci gorduğunu aktaran Doğan, ust katlarda oturanları da zillerine basarak uyandırmaya calıştığını kaydetti.
[h=3]15 GUN SONRA ASKERE GİDECEKMİŞ[/h] Yangın sonrası olay yerine gelen olen kişilerin yakınları fenalık gecirdi. Yangında hayatını kaybeden ev sahibinin torunu Semih Aktaş'ın 15 gun sonra askere gideceği oğrenildi. Aldıkları acı haberle yıkılan Aktaş'ın ailesi gozyaşlarına boğuldu.
Son dakika: Ankara'da apartman yangını: 4 kişi yaşamını yitirdi Ankara'da 4 kişinin yaşamına sebep olan yangında, evdekilerin yıl başını kutladığı oğrenildi [h=4]Haber Videosu[/h]: Ankara'daki faciada yurek yakan detay! Yardım etmek isterken canından oldu
Ankara'daki faciada yurek yakan detay! Yardım etmek isterken canından oldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ankara'daki faciada yurek yakan detay! Yardım etmek isterken canından oldu