Arkadaşlar, uzun sac,sac boyama ve avret yerlerinin traşı konusunda elimde bulunan bu hadisleri sizlerle paylaşmak istedim....
- Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme dedim ki:
"Benim, omuzlarıma kadar uzanan sacım var, tarayabilir miyim?"
"Evet, ona iyi bak!" buyurdu.
Ebû Katade, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin bu sozunden dolayı, cok defa saclarına gunde iki kez bakım yapardı.
Ebû Katade radıyallahu anh. MÂlik.
- Allah Resûlu sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"ibrahim, ilk misafir kabul eden, ilk sunnet olan ve ilk bıyıklarını kısaltan kişiydi.
Sacına duşen akı gorduğu zaman Allaha şoyle soyleyen ilk kişiydi:
"Rabbim, bu nedir?"
"Vakardır, ey ibrahim!" buyurdu.
"Rabbim, oyleyse vakarımı artır!" diye dua etti."
İbn Museyyeb radıyallahu anh. MÂlik.
- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem mesciddeyken, sacı sakalı birbirine karışmış bir adam girdi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, sacını sakalını duzeltmesi icin ona işaret etti. Adam soyleneni yaptı.
Bunun uzerine Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
"Birinizin, şeytanı andıracak bicimde gelmesindense bu hÂli daha iyi değil mi?" buyurdu.
At radıyallahu anh. MÂlik.
- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, kadının başını iyice tıraş ettirmesini yasakladı.
Ali radıyallahu anh. Nesêî.
- Kitap ehli olan hıristiyanlar ve yahudiler, saclarını alınlarının uzerine sarkıtırlardı. Muşrikler ise, saclarını ikiye ayırırlardı. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, Allahın emir gondermediği hususlarda Ehlikitaba uygun davranırdı. Bu nedenle, saclarını alnı uzerine saldı. Daha sonra ayırdı.
İbn Abbas radıyallahu anh. BuhÂrî.
"Allah yolunda kimin sac ve bıyıklarına ak duşerse, kıyamet gununde bu, onun icin bir nur olur."
İbn Abese radıyallahu anh. Tirmizî.
"Genclerinizin en iyileri kendini ihtiyarlara benzetenlerdir, ihtiyarlarınızın en kotuleri ise kendilerini genclere benzetenlerdir."
Enes radıyallahu anh. TaberÂnî.
"Muşriklere aykırı davranın, sakalınızı bolca bırakın, bıyıklarınızı derince kesin!"
İbn Omer radıyallahu anh. BuhÂrî.
"Yahudiler ve hıristiyanlar saclarını boyamazlar. Siz onlara aykırı davranın!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. BuhÂrî.
- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin başındaki ak kılları saymak istesem sayabilirdim. O, ne sacını, ne de sakalını boyamıştır.
Enes radıyallahu anh. BuhÂrî.
"Beş şey yaradılışa uygundur: Sunnet olmak, etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, tırnak kesmek, koltuk altını almak."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. BuhÂrî.
- Bıyığı kırkarak kısaltmak, tırnak kesmek, koltuk altını almak, etek tıraşı olmak hususlarında bize kırk gece sure verdi.
Enes radıyallahu anh. Muslim.
"Sacına ilave eden, ettiren, yuzundeki tuyleri alan, aldıran, dovme yapan ve yaptıran kadınlar lÂnetlenmiştir. Hastalık nedeniyle olursa o başka."
İbn Abbas radıyallahu anh. Ebû DÂvud.
- Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin tarağı, misvağı, mescidde bile yanında olurdu. Taranırken aynaya bakardı.
Aişe radıyallahu anha. TaberÂnî.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hadislerle beden,sac,sakal,traş,bakım konusu