Yerli otomobil icin on talep ucreti belli oldu. Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) teşkilata yazı gonderecek ve yerli otomobil icin on talep calışmaları resmen başlayacak. Turk halkının hayallerini susleyen yerli oto icin 30-40 bin TL aralığında ucret talep edilmesi bekleniyor.
TOGG'un gectiğimiz gunlerde yapılan sunumunda biri SUV biri sedan olmak uzere iki otomobil modeli tanıtıldı. 2022'de başlanacak uretim icin on talep hazırlıklarına başlandı. Sabah gazetesinde yer alan habere gore, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği yerli ve milli otomobil icin teşkilatına yazı gonderecek.
[h=3]ON TALEP 30 - 40 BİN TL[/h] TOGG 2020 projesi kapsamında tanıtılan ve elektrikli uretilmesi planan Turkiye'nin yerli aracı icin de on talep ucretinin 30 - 40 bin TL tutarında olacak.
[h=3]175 BİN TALEP VAR[/h] Yapılacak on talebin Bursa'da uretilecek milli araca destek olacağı soyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) ve TOBB Yonetim Kurulu Uyesi İbrahim Burkay ''Bu kampanya tabandan gelen taleplerle one alındı. Fabrikaya en buyuk destek bu kampanya olacak. Şu anda neredeyse yıllık uretim rakamı olan 175 bin adetlik kadar talep var. Bunun realize olması acısından on alım kampanyası onemli bir adım olacak" dedi.
[h=3]30 DAKİKADA YUZDE 80 ŞARJ[/h] Turkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yuzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli moduler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze surekli bağlı olacak ve guncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.
[h=3]UZUN OMURLU BATARYA[/h] Gelişmiş batarya yonetim ve aktif termal yonetim sistemlerinin sağladığı uzun omurlu batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir guc ile 7,6 saniye, 400 beygir guc ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek. Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yuksek carpışma dayanımı ve yuzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.
[h=3]FABRİKANIN TEMELİ 2020'DE ATILACAK[/h] Arac menziline yuzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin onemli ozelliklerinden biri olarak one cıkıyor. Fabrikanın temeli 2020 yılında atılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri icinde stratejik oneme sahip projelerden biri olarak değerlendirilen Turkiye'nin Otomobili, hedeflenen teknolojik donuşumun onculerinden biri olacak.
[h=3]ERDOĞAN, "SİPARİŞLERİ ALMAYA BAŞLADIK" DEMİŞTİ[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobille ilgili yaptığı son değerlendirmede "Bu proje ulkemiz icini otomobil uretmenin cok daha otesinde bir vizyona sahiptir. Milletimiz de Turkiye'nin otomobiline sahip cıkmıştır. Başta şahsım olmak uzere siparişleri de almaya başladık" ifadelerini kullanmıştı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Yerli otomobilde istenen on talep ucreti 30 ila 40 bin TL arasında olacak
Yerli otomobilde istenen on talep ucreti 30 ila 40 bin TL arasında olacak
Otomobil Forumları0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Yerli otomobilde istenen on talep ucreti 30 ila 40 bin TL arasında olacak