İzmir'in Torbalı ilcesinde, alkolsuz olmasına rağmen polis cevirmesinde kanında 0.74 promil alkol cıkan Ahmet Buğra Tokmakoğlu (30), kendi imkanıyla hastaneye gidip kan tahlili yaptırdı ve kanında alkole rastlanmadı. Alkolsuz olmasına rağmen ehliyetine 6 ay sureyle el konulan Tokmakoğlu, mahkemeye başvurarak uğradığı haksızlığın giderilmesini istedi.
Torbalı'da 8 Haziran gunu saat 02.55'te polis cevirmesine denk gelen Ahmet Buğra Tokmakoğlu, alkol kullanmamasına rağmen, alkol metrede 0.74 promil alkol cıktı ve ehliyetine 6 ay sureyle el konuldu. Bunun uzerine itiraz etmek istediğini, kan tahlili talep ettiğini soyleyen Tokmakoğlu, polislerin adli vaka olmadan bunu yapamayacağını soylemesi uzerine kendi imkanlarıyla İzmir Katip Celebi Universitesi Ataturk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.
[h=3]KANINDA ALKOLE RASTLANMADI[/h] Saat 05.55'te kan tahlili yaptıran Tokmakoğlu'nun kanında alkole rastlanmadı. Bin 2 lira ceza odemek zorunda kalan Tokmakoğlu'na aynı zamanda 20 puan ceza yazıldı. Ehliyetinin haksız yere alınmasına itiraz etmek isteyen Tokmakoğlu, mahkemeye başvurdu. Fakat duruşma, olayın uzerinden 6 ay gecip de 15 Aralık'ta ehliyetin geri verilmesine kadar gorulmedi.
[h=3]"2 BİN LİRAYI GERİ İSTİYORUM"[/h] Tokmakoğlu, "Henuz duruşma gorulmedi, bir tarih de vermediler. 6 aylık surecte duruşmanın gorulmemiş olması, herhangi bir tarihin verilmemiş olması, beni mağdur etti. Aktif olarak araba kullanan bir insanım, ehliyetim olmadığı icin işimden geri kaldım. En buyuk tepkim, duruşmanın bu zamana kadar gorulmemiş olması. 20 puan trafik cezamın silinmesi ve odediğim bin 2 TL cezayı geri almak istiyorum. Cezam iptal edilmediği icin tekrar herhangi bir alkol kontrolune yakalanırsam, ehliyetime bir yıl sureyle el konulacak ve psikolojik teste gonderileceğim. O yuzden mahkemenin bir an once gorulmesi ve haksız yere ehliyetimin alındığının kanıtlanması gerekiyor" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Alkol almadığı halde alkollu cıktı, ehliyetine 6 ay el konuldu