Canakkale Onsekiz Mart Universitesinde (COMU) eğitim hayatına devam eden ve Youtube'a yuklediği 'O Ses Turkiye' videolarıyla adından soz ettiren 19 yaşındaki Enes Omer Aydoğan, yaptığı paylaşımlarla son 6 ayda yaklaşık 25 bin liralık bir kazanc elde etti. Genc Youtuber'ın Turkiye şartlarında ortalamanın uzerinde bir para kazanması dikkatlerden kacmadı.
Yaklaşık 9 yıl once Youtube'u şahsi videolarını depolama alanı olarak kullanmaya başlayan Enes Omer Aydoğan, 2014 yılında bu kanal uzerinden para kazanılabileceğini keşfetti. 2014 yılından itibaren montaj programlarına da merak salan genc Youtuber, ozellikle yuklediği futbol videoları ile az da olsa para kazanmaya başladı. Daha once birkac kez kanalları kapatılan Aydoğan, son kanalını 2017 yılında kendi ismiyle actı. 2 yıl gibi kısa bir sure icinde 100 bini aşkın aboneye sahip olan başarılı Youtuber, milyonlarca kez izlenen paylaşımları ile son 6 ayda 25 bin liralık kazanc elde etti. Ozellikle 'O Ses Turkiye' yarışmasının videoları ile on plana cıkan Enes Omer Aydoğan, elde ettiği tecrube sayesinde Youtube'da para kazanmanın puf noktalarını oğrendiğini ve gelecekte de bu başarısını geliştirmek istediğini dile getirdi.
[h=3]6 AYDA 25 BİN LİRA KAZANDI[/h] Aslen Muğlalı olan ve şu an Canakkale'de Onsekiz Mart Universitesi İletişim Fakultesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bolumunde eğitim hayatına devam eden Aydoğan, Youtube uzerinden elde ettiği bu başarının uzun bir gecmişe dayandığını belirterek, "Bu işin aslında 8-9 yıllık bir gecmişi var. Dijital bir kameram vardı. Onun hafıza kartının yetersizliğinden dolayı videolarımı surekli Youtube'a atıyordum. Videolarımı bu şekilde gizleyerek saklıyordum. Youtube'da uzun sure zaman gecirince yabancı icerikleri gormeye başladım. O donemde yabancı icerikler paylaşılabiliyordu. Ardından ben de montaj programlarını oğrenmeye başladım. Futbol videolarını montajlayıp, arka fona da muzik koyarak paylaşmaya başladım. En son kanalımı 2017'de de actım. 2 yıl icinde 100 bin abone oldu. Son 6-7 aylık sure icerisinde de 25 bin liraya yakın bir gelir elde ettim" ifadelerini kullandı.
[h=3]PAYLAŞIMLARI MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ[/h] 2017 yılı oncesinde yuklediği videolardan da az miktarda para kazandığını dile getiren Aydoğan, son 2 yılda O Ses Turkiye yarışmasının videolarına yoneldi. Paylaşımları milyonlarca kez izlenen başarılı Youtuber, "Futbol videolarından da kazancım oluyordu. Ondan sonra gundeme dair icerikler attım. Bu iceriklerden de para kazandım. En son O Ses Turkiye iceriklerine başladım. Bu iceriklere başladığım ilk donemlerde duşuk seviyede para kazandım. Daha sonra 'Content Idea' isimli bir politika sayesinde para kazanmam biraz daha arttı ve boyle bir gelir elde ettim. Ote yandan toplam kazanca baktığımızda bu 3'e bolunuyor. O Ses Turkiye bazında baktığımızda; Acun Medya'ya giden bir bolumu var, formatın sahibi olan Hollandalı şirkete giden bir bolumu var. En duşuk pay da bana kalıyor. Ama bu kazancın en duşuk kısmı bile gayet iyi bir miktar sağlıyor" şeklinde konuştu.
[h=3]100 BİN KİŞİ TAKİP EDİYOR[/h] Youtube uzerinden para kazanılabileceğini 2014 yılında fark ettiğini dile getiren Aydoğan, "Youtube'a şahsi bir hevesim olduğu icin ilk başlarda kazanca yonelik bakmadım. Sadece kendi urettiğim icerikleri yayınlama isteğim vardı. Sonra kanallarım kapatıldıkca ben de kazanc odaklı bakmaya başladım. Yani 2017'de tekrar bu işe girdiğimde artık tamamen kazanc odaklı bakıyordum. 100 bin kişi beni takip ediyor şu an. Neredeyse bulunduğum ilin nufusu kadar insan beni kanalımda takip ediyor. Bu sebeple artık kendime yonelik icerikler paylaşmayı duşunuyorum. Ote yandan şu ana kadar telif hakkı ile ilgili bir problem de yaşamadım. Cunku Acun Medya'nın Youtube'da kendi iceriklerini paylaşmak Youtube politikalarına uygun. Yani videolar yayınlanıyor, ama sadece icerik sahipleri para kazanabiliyor. Bu şekilde telif hakkından yana sıkıntı yaşamadım. Ama bana rakip olan birkac kanaldan tehditkar mail gelmişti. Bunların da benim icin bir onemi yok" dedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Canakkale'de 19 yaşındaki Youtuber, 6 ayda 25 bin lira kazandı
Canakkale'de 19 yaşındaki Youtuber, 6 ayda 25 bin lira kazandı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Canakkale'de 19 yaşındaki Youtuber, 6 ayda 25 bin lira kazandı