Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Şehir Hastanesi'nde yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti. Bakan Koca, ziyarette gazetecilere acıklamalarda bulundu. Koca,"2020 yılında guclu bir Doğum Eylem Planı'nı devreye sokacağız. Burada ozellikle sezaryen değil; normal doğumu teşvik edeceğiz" dedi.
[h=3]CUMHURBAŞKANI'NIN 3 COCUK TAVSİYESİNE VURGU YAPTI[/h] Fahrettin Koca'nın acıklamaları şoyle:
Rabbim sağlık, hayırlı nasip etsin. Bugun şehir hastanemizde yeni yılın doğan ilk bebeklerini gormek ve ailelerini tebrik ediyoruz. Ozellikle her yıl Turkiye'de doğan bebek sayısı 1 milyon 250 bin ama her gecen yıl bu sayının duştuğunu biliyoruz. Yani doğurganlık oranı 2,1 olması gerekirken gecen yıl 1,99'la kapattık. Nufusumuz her gecen yıl yaşlanıyor. Gelecek nesillere bir yuk olarak bıraktığımız bir mirastır. Cumhurbaşkanımızın en az 3 cocuk tavsiyesinin ne kadar doğru olduğunun altını cizmek istiyorum.
[h=3]"2020 YILINDA DOĞUM EYLEM PLANINI DEVREYE SOKACAĞIZ"[/h] Biz 2020 yılında guclu bir doğum eylem planı devreye sokacağız. Burada ozellikle sezaryan doğum değil, normal doğumu teşvik eden bir planlama olacak. Cunku oranlarımız dunya ortalamasının cok uzerinde. Ozel sektor ve universitelerde yuzde 70-75 lere cıkan kamu hastanelerinde daha makul ve şu an bu hastanede de "Her gebeye bir ebe her odaya bir ebe" uygulamasını başlattık. Burada primer sezaryan oranı yuzde 25'lere kadar duştu. 2020 yılında ozellikle anne dostu hastane sayılarını arttırarak normal doğum sayısını arttıran sezaryanı tıbbi mudahale dışında izin vermeyen bir yaklaşımı devreye sokmak istiyoruz. Sezaryanın cerrahi bir operasyon olduğunu biliyoruz. Normal isteğe bağlı olarak yapılmaması gerekiyor cunku hem anne hemde bebeğin sağlığı icin zararlı olduğunu biliyoruz. Ben ozellikle milletimizin 2020 yılının sağlık, huzurlu ve mutlu gecmesini istiyorum. Fedakarlıkla ve ozveriyle calışan sağlık calışanlarımızın yeni yıllarını tebrik ediyorum.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Fahrettin Koca yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti ve duyurdu: 2020 yılında doğum eylem planı devreye sokacağız
Fahrettin Koca yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti ve duyurdu: 2020 yılında doğum ey
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Fahrettin Koca yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti ve duyurdu: 2020 yılında doğum ey