CHP, yuksekoğretim duzeyinde eğitim-oğretim ortamından kopan oğrencilerin yeniden okullarına donmelerini ongoren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Ozgur Ozel ve Engin Ozkoc'un imzasıyla hazırlanan kanun teklifi, Yuksekoğretim Kanunu'nda değişiklik yapılmasını ongoruyor.
Teklifin gerekcesinde, eğitim hakkının her insanın temelde sahip olduğu haklardan biri olduğuna dikkat cekilerek, "Kız, erkek ayrılmadan herkesin eğitim hakkı bulunmaktadır. Uluslararası sozleşmeler, Anayasa ve diğer mevzuatta da bu husus acık bir şekilde duzenlenmiştir. Eğitim, temel bir insan hakkı olarak evrensel olcekte kabul gormektedir. Bunun altında yatan en onemli etken eğitimin; insan kişiliğinin tum yonleriyle gelişmesinde cok onemli bir faktor ve insanların kendilerini gercekleştirmeleri ve ozgurleşmeleri ile doğrudan ilişkili bir surec olmasıdır" denildi.
[h=3]"EKONOMİK SORUNLAR COCUKLARIMIZIN EĞİTİM OĞRETİM HAYATINA YANSIMIŞTIR"[/h] 2018-2019 eğitim oğretim yılında, yuksekoğretim kurumlarında orgun eğitim kapsamında 3 milyon 180 bin, toplamda ise 7 milyon 740 bin 502 oğrencinin eğitim gorduğu ifade edilen gerekcede, "Son yıllarda ulkemizde yaşanan ekonomik sorunlar cocuklarımızın eğitim oğretim hayatına da yansımıştır. Ekonomik guclukler, disiplin sorunları gibi nedenlerle binlerce cocuğumuz eğitim-oğretim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Kanun teklifi ile yuksekoğretim duzeyinde eğitim-oğretim ortamından kopan cocuklarımızın yeniden okullarına donmeleri hedeflenmiştir" ifadelerine yer verildi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: CHP universite affı icin kanun teklifi verdi
CHP universite affı icin kanun teklifi verdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- CHP universite affı icin kanun teklifi verdi