Kentin ihtiyacının Kanal İstanbul olmadığını soyleyen Ekrem İmamoğlu, CED raporuna itiraz başvurusunda bulunmak icin Beşiktaş'taki İstanbul Valiliği Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu'ne gitti.
[h=3]"BU PROJEYİ SON ANA KADAR TAKİP EDECEĞİM"[/h] Suyla ilgili uc bilim insanının raporunu okuduğunu ve uykularının kactığını soyleyen İmamoğlu, "Bir bilim insanının tarifi şu, siz yeraltı su kaynaklarını kurutuyorsunuz. Istıranca'lardan gelen suyun İstanbul'a yer altı akışını yok ediyorsunuz. Bu yaratmak istediğiniz ada yarınlarda yerleşime uygun olmayan kurak bir alana donuşme riskine sahip. Bunları ben değil, bilim insanları soyluyor. Altı sene once yazılmış. Bir siyasi tartışma değildir bu. Siyasi hegemonya altında gazetede koşe yazısı yazmak ya da bir televizyonda konuşmayı bir kenara koyalım, bu konu başka bir konu. Ben bugun tum soylediklerimle 16 milyon vatansever yurttaşımın haklarını korumak adına CED raporuna itiraza geldim. Bu sureci son ana kadar takip edeceğim. Varsa soylemek istediğiniz guzel cumleler kurun. Akılla, bilimle anlatın. Talimatla anlatmayın. Hic kimseyi de korkutmuyor soyledikleriniz." diyerek ekledi.
[h=3]"16 MİLYON BUNLARI SOYLEMEM İCİN BENİ SECTİ"[/h] İtiraz başvurusu oncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "16 milyon bunları soylemem icin beni secti. İstanbul'u sevmemektir. Biz şehrin vicdanını temsil ediyoruz. Ben istemiyorum diye kimse istemiyorum demesin. Bir başkası istiyor diye de kimse istiyorum demesin. Bu gune kadar kimsenin bilgi sahibi yapılmamasının tersine insanları daha fazla aydınlatacağız." diyerek şoyle devam etti:
Bu millet yat, kat, saray istemiyor. Bu millet iş, aş, eğitim, ekmek istiyor. İnsanlar ozel okulu bile evirip ceviremiyor. Bu sorunlar varken, uluslararası ilişkiler sorunları varken, bircok konuda sorunlarımız varken ulkeyi Kanal İstanbul ile meşgul etmek devlet adamlığına sığmaz.
[h=4]Haber Videosu[/h]: İmamoğlu, Kanal İstanbul'un CED raporuna itiraz dilekcesi verdi
İmamoğlu, Kanal İstanbul'un CED raporuna itiraz dilekcesi verdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İmamoğlu, Kanal İstanbul'un CED raporuna itiraz dilekcesi verdi