Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, baş başa goruşme ve Yuksek Duzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı ile anlaşmaların imza toreninin ardından ortak basın toplantısı duzenledi.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Moldova'nın FETO iltisaklı kişilerin iadesine verdiği desteğe teşekkur ediyor, okulların Turkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz. Moldova Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkiye Maarif Vakfı'nın muşterek calışmasıyla cok onemli adımlar atabiliriz" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın acıklamalarından satır başları şoyle;
Moldovo Cumhuriyeti'nin refahını, kalkınmasını destekliyoruz. Komrat başkonsolosluğumuzun kısa zamanda faaliyete gececeğinin mujdesini vermek isterim. Moldova'nın kalkınma calışmalarına destek vermek, dayanışma icerisinde Turk yatırımcılarının desteklenmesidir.
[h=3]HEDEFİMİZ 1 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ[/h] Bugun Moldova'daki yatırımlarımızın toplam tutarı 300 milyonu aşmıştır. Goruşmemizde karşılıklı sorunlarımızı da gundeme aldık. Ancak 500 milyon dolara yaklaşan ticaret hacmimiz 1 milyon dolarlık hedefimizin gerisindedir. 2018 yılında Moldova ziyaretinde yaptığımız anlaşma ile vatandaşlarımıza kimlikle seyahati sunduk.
[h=3]"FETO OKULLARININ TURK MAARİF VAKFI'NA DEVREDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"[/h] Moldovalı turistlerin ilk sırada Turkiye'yi tercih etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Moldova'nın FETO iltisaklı kişilerin iadesine verdiği desteğe teşekkur ediyor, okulların Turkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz. Moldova Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkiye Maarif Vakfı'nın muşterek calışmasıyla cok onemli adımlar atabiliriz. Dostum sayın Dodon'a ilişkilerimizi guclendirmek icin gosterdiği dirayete teşekkur ediyorum.
[h=3]"TURKİYE İLE 72 ANLAŞMA İMZALADIK"[/h][h=3]Moldova Cumhurbaşkanı Dodon'ın acıklamaları şoyle;[/h] Turkiye ile her alanda cok iyi bir işbirliğimiz var. Şu anda 72 anlaşma imzalanmış bulunmaktadır. Bugun de 4 anlaşmaya daha imza attık. Hukumet yetkilileri tarafından imzalanmasını bekliyoruz. Turkiye'deki yatırımcılara teşekkur ediyoruz.
[h=3]"TURK YATIRIMCILARA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"[/h] 1300'un uzerinde Turk yatırımcı bulunmaktadır. Turk yatırımcılara gerekli desteği vereceğimizi belirtmek istiyoruz. Buyuk alt-yapı projeler kapsamında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Sayın Erdoğan, Kultur merkezlerinin acılmasından dolayı verdiği desteğe teşekkur ediyoruz.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moldova'daki FETO okullarının Turkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moldova'daki FETO okullarının Turkiye Maarif Vakfı'na devredil
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moldova'daki FETO okullarının Turkiye Maarif Vakfı'na devredil