Buyukşehir Belediyesi'nin ilk olarak Uludağ Universitesi'ne kurduğu corba ceşmesi, Bursa Teknik Universitesi'nde de akmaya başladı. Oğrenciler, sabah 08: 00-10:00 saatleri arasında gune ucretsiz corba icerek başlayabilecek.
[h=3]BELEDİYE, OĞRENCİLERİN YAŞAM KALİTESİNİ YUKSELTECEK PROJELERE DEVAM EDİYOR[/h] Bursa'da ilkokuldan universiteye kadar her alanda eğitim kalitesinin artırılması hedefiyle bir taraftan eğitim kurumlarının yenilenmesi ve genclik merkezleri gibi fiziki yatırımları hayata geciren Buyukşehir Belediyesi, diğer taraftan oğrencilerin yaşam kalitesini yukseltecek sosyal projelere devam ediyor.
[h=3]CEŞMENİN İC HAZNESİNE ISITICILI CORBA DEPOSU YERLEŞTİRİLDİ[/h] Bu sosyal projeler kapsamında Buyukşehir Belediyesi tarafından Uludağ Universitesi'nin ardından Bursa Teknik Universitesi'nde de 'corba ceşmesi' yaptırıldı. Kentin tarihi kimliğine yakışır mimarisiyle dikkat ceken ceşmenin ic haznesine ısıtıcılı corba deposu yerleştirildi. Her sabah Buyukşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ'ın gorevlileri tarafından ceşme icindeki hazneye sıcak corba doldurulurken, her gun yaklaşık 2 bin oğrenci bu ceşmeden doldurdukları bardaktaki corbaları icerek gune başlıyor. İsteyen oğrenciler, corbasının yanında paketlenmiş ekmeklerden de alabiliyor.
[h=3]HER GUN YAKLAŞIK 2 BİN 500 OĞRENCİ FAYDALANIYOR[/h] Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Teknik Universitesi'nde hizmet vermeye başlayan corba ceşmesi ile ilgili oğrencilerin tepkilerini gormek icin kampuse geldi. Ceşmeden corba doldurup, oğrenci ve oğretim uyelerine ikram eden Başkan Aktaş, kendisinin de Uludağ Universitesi mezunu olduğunu hatırlatarak, "Uygulama gercekten cok guzel. Her gun yaklaşık 2 bin 500 kardeşimiz sabah ceşmeden corbasını, yanında ekmeğini alıp, gune sıcak corba ile başlıyor. Aynı sıralardan gectiğim, benzer psikolojiyi yaşadığım icin bir sıcak corbanın ne kadar değerli olduğuna şahidim" dedi.
[h=3]"AVRUPA ULKELERİ VE RUSYA'DA BU HİZMETLERİMİZDEN ORNEKLER VERİLDİ"[/h] Başkan Alinur Aktaş, corba hizmetinin Uludağ Universitesi'nde kurulan 2 standın ardından Bursa Teknik Universitesi'nde 'ucuncu stant olarak' uygulamaya alındığını ifade etti. Eğitim donemi boyunca her gun toplamda 2 bin 500 oğrencinin bu hizmetten yararlanabileceğini vurgulayan Başkan Aktaş, "İlk yaptığımız uygulama, Turkiye ve dunyada adından sıkca soz ettirdi. Avrupa ulkeleri ve Rusya'da, bu hizmetimizden ornekler verildi. Bundan cok mutlu olduk. Amacımız; soylediğim gibi ağızları tatlandırmak, sıcak bir corba ile genclerimizin gune başlamasını sağlamak. Bu vesile ile tum oğrencilerimize başarı ve kolaylıklar diliyorum. Benzer hizmetlerin devam edeceğini buradan ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Belediyeden ornek proje! Karın doyuran ceşmeden her gun 2500 kişi faydalanıyor