Aylardır maaş alamayan oğretmen ve velilerin eylemleri nedeniyle zor gunler geciren Doğa Koleji, İstanbul Teknik Universitesi (İTU) Vakfı'nın oldu. İTU Vakfı konuyla ilgili bir acıklama yaparak satış işleminin gercekleştiğini acıkladı.
İTU Vakfı tarafından yapılan acıklama şu şekilde:
"Doğa Koleji, İTU ailesi bunyesinde yer alacak. Turkiye'de yaşanan buyuk donuşumun bir parcası olan İstanbul Teknik Universitesi (İTU), Doğa Koleji'ni bunyesine alma kararı vermiştir.
Sayın Rektorumuz Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın yonettiği surec, Doğa Koleji'nin borclarının yapılandırılması ve Doğa Koleji'nin tamamen İTU'ye gecmesi konularında uzlaşma ile sonuclanmıştır.
[h=3]"ERDOĞAN, ALBAYRAK VE SELCUK'A ŞUKRANLARIMIZI SUNARIZ"[/h] Son derece nitelikli oğrenciler yetiştirmiş ve modern eğitim altyapısına sahip Doğa Koleji'ni eğitim alanında bir yatırım fırsatı olarak değerlendiren kurumumuz, kolej bunyesindeki oğretmenlerimizin ve oğrencilerimizin sorunlarına cozum sunmuş olmaktan da buyuk mutluluk duymaktadır.
Doğa Koleji, İTU ailesinin gucu ve deneyimiyle geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişmesinde her zamankinden daha fazla sorumluluk ustlenecektir.
Surecin başından beri desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak uzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selcuk'a şukranlarımızı sunarız.
[h=3]"BORC YAPILANDIRMASI KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAKTIR"[/h] Şimdi cocuklarımızın geleceklerini duşunme ve oğretmenlerimizle birlikte kaybettikleri zamanı telafi etme vaktidir. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası'nın katkılarıyla gercekleşen borc yapılandırması ve devrin gercekleşeceği yapı en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Doğa Koleji'nin universitemiz bunyesine katılımının tum oğrencilerimize, oğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Doğa Kolejleri'nde oğretmenlerin aylardır maaş alamadığı haberleri gundeme bomba gibi duşmuştu. Maaş alamayan oğretmenler, ders bırakmış ve eyleme gitmişlerdi. Veliler de oğretmenlere destek vererek genel merkez onunde protesto gosterisi duzenlemişti. Yaşanan gelişmeler uzerine Milli Eğitim Bakanlığı, Doğa Koleji'ndeki maaş krizi hakkında soruşturma başlatmıştı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Doğa Koleji'nin yeni sahibi İTU Vakfı oldu