İzmir'de oturan ve annesinin kendisine babasının asker olduğunu, yıllar once catışmada hayatını kaybettiğini soylediği Kenan Bintaş (53), e-devlet sistemindeki 'alt soy-ust soy sorgulama' hizmetinde baba tarafından kimseye rastlamayınca şupheye duştu. Bintaş'ın ısrarı uzerine annesi, babasının Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde yaşayan emekli oğretmen İbrahim Fazlıoğulları olduğunu soylemesi uzerine actığı babalık davası sonuclandı. DNA sonuclarının pozitif cıkması uzerine mahkeme, Fazlıoğulları'nın, Bintaş'ın babası olduğuna hukmetti.
60'lı yıllarda, Balıkesir Universitesi Necatibey Eğitim Fakultesi yakınlarındaki kuru temizlemecide calışan G.B. (74), fakultede eğitim goren İbrahim Fazlıoğulları ile ilişki yaşamaya başladı. Cift bir sure sonra ayrılınca, G.B. Almanya'da işci olarak calışmak icin başvuru yaptı. G.B., Almanya'ya gitmek icin prosedur gereği kendisine yapılan tetkiklerde, hamile olduğunu oğrendi ve durumu Fazlıoğulları'na soyledi. İddiaya gore, Fazlıoğulları bu durumla ilgilenmedi. Karnının şişmeye başlaması uzerine ailesinin tepkisinden cekinen G.B., İzmir'e yerleşti. Bir sure sonra doğum yapan G.B., bebeğine 'Kenan' ismini verdi ve kendi nufusuna kaydettirdi. Nufus kayıt işlemleri sırasında da oğlunun nufusundaki 'baba adı' kısmına Mithat Bintaş yazdırdı ve ona da soy ismini babasından aldığını soyledi. Anne G.B., Baban askerdi ve catışmada oldu. Seni hic istememişti, sevmiyordu ve ben de bu yuzden tum fotoğraflarını yaktım diyerek buyuttuğu oğlu Kenan Bintaş'a, yıllarca gerceği soylemekten cekindi.
[h=3]E-DEVLET SAYESİNDE ORTAYA CIKTI[/h] Kenan Bintaş, 2018'in Şubat ayında e- devlet sisteminden başlatılan 'alt soy-ust soy sorgulama' hizmetinden faydalandı. Bintaş, burada yaptığı sorgulamada, Bintaş soyismi haricinde kimseye rastlayamayınca şupheye duştu ve durumu annesine soyledi. Annesinden kacamak cevaplar alan Kenan Bintaş, şupheleri artınca nufusa kayıtlı olduğu Balıkesir'in Karesi ilcesindeki kırsal Tatlıpınar Mahallesi'nde 'Mithat' ismindeki babası hakkında araştırma yaptı. Burada da babasının izine rastlayamayan Bintaş, eve gelip annesinden doğruyu soylemesini istedi. Israrları uzerine annesi, durumu anlattı. Anne G.B., oğluna, babasının İbrahim Fazlıoğulları adında emekli bir oğretmen olduğunu soyledi. Bunun uzerine Kenan Bintaş, babasıyla yuzleşmek icin tekrar Balıkesir'e gitti. Ayvalık ilcesinde izine rastladığı İbrahim Fazlıoğulları ile sahil kenarında konuştu. Ancak Fazlıoğulları, iddiaya gore Kenan Bintaş'a, Seni resmi olarak kutuğume alamam. Benim bir ailem ve 2 cocuğum, kurulmuş bir duzenim var. Kullandığım arabayı sana vereyim, bir tane de daire alayım. Sana ancak maddi olarak yardım edebilirim ama kutuğume alamam dedi.
[h=3]"G.B.'Yİ TANIMIYORUM"[/h] Bunun uzerine Bintaş, avukat Varol Turbay aracılığıyla Fazlıoğulları'na, 10 Mayıs 2018'de, İzmir 12'nci Aile Mahkemesi'nde babalık davası actı. Mahkemeye ifade veren İbrahim Fazlıoğulları, Ben bu adamı ve G.B.'yi hic tanımıyorum ve hayatımda da daha once hic gormedim. Hakkımdaki iddialar da tamamen gercek dışıdır dedi.
[h=3]BABALIK KARARI VERİLDİ[/h] Mahkeme, once Bintaş ile Fazlıoğulları arasında, ardından da annesi arasında DNA karşılaştırılması yapılmasını istedi. Bunun uzerine Adli Tıp Kurumu aracılığıyla yapılan testler, yuzde 99.99 pozitif cıktı. Acılan davanın son duruşmasında, mahkeme gelen DNA raporlarını gerekce gostererek Fazlıoğulları'nın, Bintaş'ın babası olduğuna hukmetti. Bintaş, babalık davası icin mahkemeye başvurduğu donemde, İzmir 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne de 'babalığın benimsenmemesi' nedeniyle, babasız gecirdiği her yıl icin 10 bin TL olmak uzere 530 bin TL'lik manevi tazminat davası actı. Şimdi, bu davanın sonucu bekleniyor.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Oldu sandığı babasını yıllar sonra e-devlet sayesinde buldu