Mevlana şehri Konya'nın simgelerinden, ceşit ceşit binlerce kelebeğe ev sahipliği yapan Tropikal Kelebek Bahcesi'ni, acıldığı gunden bu yana yaklaşık 1 bucuk milyon kişi ziyaret etti

Selcuklu Belediyesi'nden yapılan yazılı acıklamaya gore, Kelebekler Vadisi Parkı icerisinde yer alan Konya Tropikal Kelebek Bahcesi, Selcuklu Cicek Bahcesi ve Macera Kulesi ile şehrin en gozde ziyaret mekanları arasında yerini aldı.

Mimari tasarımıyla da Turkiye'nin prestijli odullerinden "Sign of the City Awards 2018" odulunu alan ve kelebek figurundeki mimarisi ile şehrin sembol ziyaret mekanları arasında olan Kelebek Bahcesi, bu yıl ocak ayından itibaren 297 bin 349 ziyaretciyi ağırladı. Bahce, acıldığı gunden bu yana 1 milyon 236 bin 195 kişi tarafından ziyaret edildi.

BİNLERCE KELEBEĞİN RENK CUMBUŞU

Konya icin onemli bir turizm destinasyonu olan Tropikal Kelebek Bahcesi, 7 bin 600 metrekarelik alanda 3 bin 500 metrekare gezi alanından oluşuyor. Yaz kış 26 derece sıcaklık ve yuzde 80 nem koşullarının sağlandığı bahce, 150 ture ait 20 binden fazla tropikal bitki ve 45 turde binlerce kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor.

Kelebeklerin, larvadan kelebek haline gelişindeki tum evrelerinin gozlemlenebildiği bahce icerisinde Kelebek Muzesi, Bocek Muzesi ve Doğa Eğitim Sınıfı gibi ziyaret alanları da yer alıyor. Bahce icerisinde oğrenciler icin "mantar, kuş, bocek" etkinlikleri yapılıyor. Hafta sonlarına ozel olarak boyama ve el işi etkinlikleri gercekleştiriliyor. Ayrıca eğitim sınıfında randevu alan okul oğrencilerine bocek, ilginc canlılar, surungenler hakkında eğitim veriliyor.

HAFTANIN 6 GUNU ZİYARETE ACIK

Tropikal Kelebek Bahcesi, pazartesi gunleri haric haftanın 6 gunu 09.00 ile 17.00 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.

AA